Egyéb

Napközben: Gyógynövények – gyűjtsük vagy termesszük?

A június 11-i adás tartalmából.
 

Házasság – A kapcsolatot cseréld – ne a társad.
Hétköznapi konfliktusok, családi drámák és traumák, amelyek megrengethetik egy házasság alapjait is. Hogyan lehet újraépíteni házasságokat? Hogyan lehet a krízisben lévő párok problémáit kezelni és milyen segítséget tudnak adni ebben a szakemberek?

Hallgassa meg!

Gyógynövények – gyűjtsük vagy termesszük?

Újjáalakult a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) gyógynövény alosztálya, amely a Gyógynövény Szövetség és Terméktanáccsal (GYSZT) is szorosabbá fűzte kapcsolatát. Cél a termesztett és a gyűjtött gyógynövények arányának megfordítása az előbbi javára. Vajon miért jobb termeszteni mint gyűjteni? Van-e különbség? Bio-e a termesztett gyógynövény is?

Hallgassa meg!

Már most csúcsok dőltek meg az ásványvíz fogyasztásban

332 millió liter és 222 millió palack. A tavalyi év első négy hónapjához képest idén literben 5 százalékkal, darabszámot tekintve pedig 6,06 százalékkal nőtt az ásványvíz fogyasztás. Mi az oka, hogy egyre nő az ásványvíz fogyasztás, és még ott is ásványvizet fogyasztanak , ahol kiváló minőségű az ivóvíz? Milyen a jó ásványvíz és miylen egészségügyi hatása van a korlátlan ásványvíz fogyasztásnak?

Hallgassa meg!

Szakgimnáziumok

Elsősorban arról szól majd a műsor, hogy kinek és miért javasolják az ilyen típusú intézményt, mit nyújt ez a fajta oktatás, hogyan lehet továbbtanulni, mennyi a szakmai rész az oktatásban és mit jelent a duális képzés a gyakorlatban. Az apropó az ősszel induló a Budapesti Zsidó Hitközség fenntartásában működő új Külkereskedelmi Szakgimnázium.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth, június 11, hétfő, 9:00

Szerkesztő: Veress Ágnes és Gergácz Anikó
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább