Vers napról napra - 23. hét

A június 4-10. közötti adások tartalmából.
 

Június 4., hétfő: Sylvia Plath “Sylvia Plath költészete: legenda, közösségi érték és egyedülálló különlegesség. Megtalálható benne a kor érzelemvilágának pontos lenyomata, és ezzel együtt valami hasonlíthatatlan, makulátlan, kemény tökéletesség.” – írta George Steiner. Sylvia Plath verseit Kútvölgyi Erzsébet, Káldy Nóra és Törőcsik Mari előadásában hallják. – Zúzódás  (Ford. Tandori Dezső) Kútvölgyi Erzsébet – A hold és a tiszafa  (Ford. Tandori Dezső) Káldy Nóra – Ez vagy  (Ford. Tandori Dezső) Kútvölgyi Erzsébet – Utójáték  (Ford. Tandori Dezső) Törőcsik Mari Sylvia Plath verseit Tandori Dezső fordításában, Kútvölgyi Erzsébet, Káldy Nóra és Törőcsik Mari mondta el. A műsort BM, Kakó Gyula és Maksay Helga készítette.

Hallgassa meg!

Június 5., kedd: Serfőző Simon (2018 Versmaraton) Ma este Serfőző Simon mondja el verseit. A felvétel a 2018-as Versmaratonon készült. – Kíbírom – Koldusok – Kossuth katonái – Az eget, földet nézzétek Srefőző Simon mondta el verseit. A műsort BM, Kakó Gyula és Farkas Dávid készítette.

Hallgassa meg!

Június 6., szerda: Czigány György (2018 Versmaraton) Ma este Czigány György mondja el verseit. A felvétel a 2018-as Versmaratonon készült. – Át – Strófák – Dúdolni való – Búcsúzni Czigány György mondta el verseit. A műsort BM, Kakó Gyula és Farkas Dávid készítette.

Hallgassa meg!

Június 7., csütörtök: Filip Tamás (2018 Versmaraton) Ma este Filip Tamás mondja el verseit. A felvétel a 2018-as Versmaratonon készült. – Lépések – Esti mese – Kagylók, levelek….. – A nagy doboz – Haladék – Hangos vers Filip Tamás mondta el verseit. A műsort BM, Kakó Gyula és Farkas Dávid készítette.

Hallgassa meg!

Június 8., péntek: Nagy Gábor (2018 Versmaraton) Ma este Nagy Gábor mondja el verseit. A felvétel a 2018-as Versmaratonon készült. – Tér varjúval, villamossal – Vadkakaó – Kilátás a kórteremből Nagy Gábor mondta el verseit. A műsort BM, Kakó Gyula és Farkas Dávid készítette.

Hallgassa meg!

Június 9., szombat: Tari István (2018 Versmaraton) Ma este Tari István mondja el versét. A felvétel a 2018-as Versmaratonon készült. – Felnyurgult részvéttel Tari István mondta el versét. A műsort BM, Kakó Gyula és Farkas Dávid készítette. Június 10., vasárnap: Terék Anna (2018 Versmaraton) Ma este Terék Anna mondja el verseit. A felvétel a 2018-as Versmaratonon készült. – Halott nők (részletek) Terék Anna mondta el verseit. A műsort BM, Kakó Gyula és Farkas Dávid készítette.

Hallgassa meg!

Vers napról napra – Kossuth – Jjúnius 4-10., 20:53 Korábbi adások >>>

Olvasson tovább