Ukrán nemzetiségi műsor: Ukrán népviselet

A június 1-i adás tartalmából
 

Május 12-én volt a Magyarországon élő nemzetiségek ünnepe, amely négy éve vált igazi tradíciójává a magyar közmédiában való bemutatásnak (Duna, Duna World, M5, M1), továbbá fontos kiemelni, hogy a nemzetiségi nap külön televíziós műsorsávot kaptak, ahol a nézők közelebbről is megismerkedhettek a különböző nemzetiségek kultúrájával, konyhájával, sportjaival.
Mindeközben az Ukrán Országos Önkormányzatban is színes rendezvénysorozat várta az odalátogatókat. Az önkormányzat előadótermében divatbemutatóra került sor, amely során Ukrajna régióinak különböző népviseleteit tekinthették meg a nézők. „A nagymamától szeretettel” című nemzetközi kezdeményezésű show vezetője Levkivszka Valeriya, akinek célja népviseleteinek popularizálása szerte a világban. Projektjének főállomásai: Ausztria, Lengyelország, Szlovénia, Románia, Görögország, Spanyolország, Belgium, Törökország, Észtország, Ausztrália és Magyarország. A divatbemutató a vyshyvanka-ukrán nemzeti hímzett ing nemzetközi napjának tiszteletére került megrendezésre, modelljeinek pedig az Ukrán Országos Önkormányzat munkatársai- és a Nyíregyházi Ukrán Vasárnapi Iskola növendékei bizonyultak.
A mai műsorunkban interjút ukrán etnográfussal, „A nagymamától szeretettel” című divatbemutató egyik szervezőjével, Levkivszka Valeriával hallgathatják meg.

Ukrán nemzetiségi műsor minden pénteken 13:00-tól az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán!

Szerkesztő-műsorvezető: Sipajlo Igor

Tovább a műsoroldalra>>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2018/06/1.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább