Egyéb

Napközben: Milyen a jó főnök?

A május 28-i adás tartalmából.
 

Kedélyeket borzoló, szélsőséges véleményeket kiváltó témával kezdünk hétfőn: Gyerekkorban nem ritka az állatok zavarása, hergelése és bántalmazása, a tojásokkal, vagy fiókákkal teli madárfészek leveréstől a macskakínzáson át a békák élve boncolásáig. Ősi ösztönöket elégít ki ilyenkor az ember. Számos irodalmi példa is igazolja ezt: pl. Csáth Géza, Poe novellái. De vajon hogyan lehet és szükséges ezt a szülőknek, pedagógusoknak kezelnie, szabályoznia és adott esetben büntetnie, ha felelős, a környezeti értékeket, az emberen kívül más élőlény jogait is tisztelni képes felnőttekké kívánják nevelni ezeket a gyerekeket?

Hallgassa meg!

 

Második témánk adatvédelemmel kapcsolatos: Az európai adatvédelmi szabályozás különösen nagy jelentőséggel bír az egészségügyben, gyógyszerészetben, hiszen nem csak személyes, de nagyon intim adatokról is szó van, pl. betegségeinkről, operációinkról, gyógyszerszedési szokásainkról. Hogyan tud az elvárásokkal megbirkózni az egészségügy? Változik-e bármi a páciens nézőpontjából?

Hallgassa meg!

 

A Krónika után arról beszélünk, hogy egy új felmérés szerint az EU tagállamok közül Magyaroszágon vállalkoznak legszívesebben az embere klinikai gyógyszer vizsgálatokra. Különböző betegségeikre szedhetnek olyan gyógyszereket, amelyek még nincsenek forgalomban, de tesztelés céljából önkénteseken vizsgálják a hatásokat és lehetséges mellékhatásokat. Mik az előnyei és kockázatai az ilyen kísérleteknek, milyen betegségekre kaphatók hatóanyagok?

Hallgassa meg!

 

Végül megnézzük, milyen a jó főnök. Ha sikeresek akarunk lenni a magán- és az üzleti életben egyaránt, szükségünk van empátiára. Ez teszi lehetővé számunkra, hogy nyitottak legyünk, és elfogadjuk azokat a nézőpontokat is, amelyek lehet, hogy jelentősen különböznek a sajátjainktól. Ebben a blokkban megismerkedünk néhány olyan fontos tulajdonsággal, amitől egy vezető szerethetővé válhat.

Hallgassa meg!

 

Napközben – Kossuth, május 28, hétfő, 9:00

Szerkesztő: Kuti-Hajdufy Eszter – Bicskei Beáta
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább