Roma magazin: Choli Daróczi Józsefre emlékezünk

A május 28-i adás tartalmából
 

Május 26-án lett volna 79 éves Choli Daróczi József író, költő, műfordító, pedagógus. A cigány közélet köztiszteletben álló alakja május 12-én, hosszas betegség után hunyt el Budapesten. Kivételes értékű művészeti, oktatási és közéleti tevékenységével mindig a magyarországi cigány közösség felemelkedését segítette. Műsorunk elején Choli Daróczi Józsefre emlékezünk.

Gyerekek számára indítottak tehetségkutató programot a Szomnákáj című zenés produkció szervezői. A szolnoki válogató rendezvényen figyeltek fel a jászkíséri Makula család tagjaira, akik között zenében és táncban is találtak figyelemre méltó tehetségeket. A következő percekben a 6 éves Rajmundot és a 11 éves Zolikát mutatjuk be.

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Nemzetiségi Kultúrák Napja, amelynek egyik helyszíne Tura volt. A közmédia csatornáin bemutatott egész napos programban a nemzetiségek foci bajnoksága és főzőversenye mellett színpadi produkciók valamint a helyi roma közösség vendégszeretete várta az érdeklődőket.

Roma magazin – Duna – május 28., hétfő, 6:40
Ismétlés aznap 15:10-től a Duna World-ön!

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább