Egyéb

Nézze vissza az Övék a mennyek országa című dokumentumfilm 3. részét!

A Közel-Keleten élő keresztények helyzetét mutatja be az Övék a mennyek országa című dokumentumfilm-sorozat, amelynek harmadik, Szíriáról szóló részét május 21-én, pünkösdhétfőn este 22 órakor vetített a Duna Televízió.

A dokumentumfilm megpróbálja visszaadni a Szíriában lévő drámát és hangulatot. Az ott jellemző valós tragédiák megdöbbentőek lehetnek az európai ember számára – mondta Siklósi Beatrix.

Szíriában hetedik éve dúl a háború, a helyi keresztények, elmondásuk szerint, hűségből maradtak az országban. „Hűségesek vagyunk a bibliai földhöz, ide teremtett Isten, nekünk itt van dolgunk, és tűzön-vízen át védeni kell ezt a földet, valamint a keresztény hitet” – fogalmazott Siklósi Beatrix a Szíriában élő keresztények elmondásaira hivatkozva.

Hiába biztonságosabb az élet máshol, sokan visszatérnek Szíriába, mert ott érzik magukat otthon, minden veszély ellenére – tette hozzá.

Az ott élő emberek szenvednek az embargótól, nem kapnak kellő mennyiségű gyógyszert ahhoz, hogy ellássák a beteg embereket. A világ nyugati felének végig kellene gondolnia, mit tesz Szíriában – vélekedett Siklósi Beatrix.

Az első részt IDE kattintva nézhetik vissza!

A második részt IDE kattintva nézhetik vissza!

Videó ajánló

Olvasson tovább