Napközben: Paleolit táplálkozás

A május 17-i adás tartalmából.
 

A Bloomberg hírügynökséghez kapcsolódó internetes portál felmérése szerint Budapest lett a világ 2. legszebb városa. Lassan már megszokhatjuk a hízelgő értékeléseket, de milyen építészeti értékeknek, lehetőségeknek köszönhetjük az előkelő címet? Mitől lesz szép és élhető a város? Mitől egyre népszerűbb fővárosunk a turisták körében? Miféle lehetőséget jelent mindez?
riporter: Farkas Szabolcs
Megszólalók:
Caesar Éva, Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége elnöke
Böszörményi-Nagy Gergely, Design Terminál vezetője, Brain Bar Budapest alapítója
Budapest fővárosi önkormányzat ??

Paleolit táplálkozás – divat és hatékonyság. Reprodukálható-e a paleolit táplálkozás mai viszonyok között? Segít vagy árt? Mik az alapelvei, mit is jelent valójában? kinek használ és ki az, akinek kimondottan ártalmas.
riporter: Pilisy
Megszólalók:
Meleg Sándor dietetikus
Szendi Gábor pszichológus

A 2017-es jövedelmekről szóló adóbevallás 2018 évi beadási határideje jogszabály szerint május 20., ez vasárnapra esik, ráadásul hétfőn Pünkösd lesz, a határidő így meghosszabbodik 2 nappal. Kinek kell eddig leadni bevallását? Mi van azokkal, akik sem sms – t nem küldtek a NAV-nak, sem online nem töltötték az adóbevallásukat? Kiknek készíti el automatikusan a NAV a bevallást? Miért érdemes átnézni? Kiknek kell mégis külön elkészíteni?
riporter: B. Tóth
Megszólalók:
Dr. Kis Péter András, NAV adószakmai szóvivő

Megelőzni, időben észrevenni, gondozni – ezek a szívbetegek túlélésének legfőbb segítői, amiben a családorvosoknak jelentős szerepe van. Évente Magyarországon negyvenezer embert veszítünk el szív- és érrendszeri megbetegedésben. A krónikus kardiológiai betegségek kezelése megfelelő együttműködésben lehet hatékony. Vagyis a háziorvos, a járó- és fekvőbeteg szakellátó hármasának erősítése kell: hogy észrevegyük a kockázatot, időben lépjünk, ha baj van, és az akár életmentő gyógyszerszedést ne hagyjuk abba. Erre hívja fel a figyelmet a Magyar Kardiológusok Társasága.
riporter: Bicskei
Megszólalók:
Dr. Andréka Péter főigazgató-főorvos, Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet
Dr. Füredi Gyula, váci háziorvos

IDE KATTINTVA  vissza tudják hallgatni a teljes adást!

Napközben – Kossuth, május 17., csütörtök, 9:00

Műsorvezető.: Banner Géza

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább