A Dal 2018

Három percig a metál lesz a mérvadó ma este

Az AWS 21. produkcióként lép a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének színpadára. A próbák alatt zarándokhellyé változott a zenekar öltözője.
 

Zsinórban nyolcadik alkalommal láthatunk magyar fellépőt az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében, és ezúttal a versenyben egyedülálló módon metálzenekarral lepjük meg a dalfesztivál közönségét. A ma esti showműsorban az AWS zenekar huszonegyedikként lép színpadra. A tegnapi próbákkal egybekötött, nemzetközi zsűri által értékelt fellépés után a produkción minimálisan finomítva, még kidolgozottabb kameraállásokkal érkezik este a Viszlát nyár. Bár a magyar fellépő a zenei showműsor második felében adja elő a dalt, érdemes lesz követni már a nyitányt is, ugyanis a fiúk meglepetéssel készülnek a nézőknek már a zászlós bevonulásnál is. A tegnapi nap során meglátogatta a magyar együttes öltözőjét a portugál Moonspell, valamint a finn Lordi is, külön örömet szerezve az öttagú magyar zenekarnak.

“Mintha lemennénk reggelizni, úgy érkezünk az arénába, már nem is izgulunk. Két nap alatt sikerült megszokni az Eurovíziós hangulatot és talán már mondhatjuk, hogy rutinosan lépünk majd este a színpadra. Külön megtiszteltetés volt megismerni Lordit és a Moonspell két tagját, nem mindennap találkozik az ember világsztárokkal” – árulta el Kökényes Dániel, a zenekar gitárosa.

A Duna Televízió szombaton 21 órától élőben közvetíti a döntőt, de már előtte, 20 óra 30 perckor elkezdődik a Hangolódjunk az Eurovízióra! című műsor, amely élőben jelentkezik az A38 Hajóról.

Kapcsolódó Hírek