Rondó: A szó hazudik – a szem soha

A május 10-i adás tartalmából
 

-Egy Édesanya mindent megbocsát és mindig tárt karokkal vár. Addig siess vissza hozzá, amíg nem késő – erről énekel Nazar Tatsyshyn ukrán oparaénekes. Ezzel a dallal tisztelgünk mi is az édesanyák előtt.
-A Csernobil közelében lévő atomerőműben a világ legnagyobb nukleáris katasztrófáját okozó blokkot ma már acélkupola zárja le hermetikusan, de az ártatlan áldozatok és a mentésben résztvevő hősök emléke még sokakban élénken él. Rájuk emlékeztek a magyarországi ukránok.
-Nem csak barátságuk, hanem kiemelkedő tehetségük is összeköti Marianna Shirinyant és Fenyő Lászlót. A világszerte elismert örmény származású zongoraművész a kiváló magyar csellistával közös kamaraesten mutatkozott be először a hazai közönség előtt.
-A szó hazudik – a szem soha.
Modernség a lengyel fotóművészetben 1918-1939 – kiállítás a Lengyel Intézetben.
-„70 év, 70 fénykép – Görögök Magyarországon 1948-2018” fotókiállítás
-A FAZIOLI Estek sorozat keretében Budapesten járt Piotr Orzechowski a ‘Pianohooligan’. A fiatal lengyel jazz generáció egyik legtöbbet díjazott zongorista-zeneszerzője 1990-ben született és a neves Berklee College of Music-on végzett. Ezúttal a BMC Opus Jazz Clubban lépett színpadra.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – május 10., csütörtök, 6:45
Ismétlés aznap, 15:15-től a Duna World-ön!

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább