Egyéb

Napközben: Magyar Mentők Napja

A május 9-i adás tartalmából
 

1. Hiába próbálják visszaszorítani a termékbemutatós cégeket a jogszabályok módosításával, szigorításával, sajnos még mindig hihetetlen vásárlásokra veszik rá az idős embereket. „Természetesen” még mindig a közérzet/egészségjavító készülékek viszik a pálmát, melyekből egyre többféle termék létezik a piacon többszázezer forintos vételáron.
Tekintettel arra, hogy nem termékbemutatón jártak, így nem illeti meg őket a termék kézhezvételétől számított 14 napon belül indokolás nélküli elállási jog sem.

2. A falusi turizmus fejlesztését célzó vidékfejlesztési pályázaton első körben összesen 550 vállalkozás részesülhet támogatásban. A nyertes vállalkozások csaknem 23 milliárd forintot fordíthatnak többek között falusi szálláshely létesítésére, fejlesztésére, illetve egyéb nem mezőgazdasági termék-, szolgáltatás- és technológiafejlesztésre. A vidéki térségben működő mezőgazdasági mikrovállalkozások projektjeik megvalósítására maximum 50 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek. Hol tart a falusi turizmus Magyarországon, mekkora az igény az effajta turizmusra, fejlődött e a szolgáltatás, mit igényel a piac?

3. 1887. május 10-én alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentőegyesület Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére. A mentés ügye 1948-ig a társadalmi egyesületek kezében maradt, akkor jött létre az Országos Mentőszolgálat és ez által a mentés állami feladattá vált. Napjainkban az Országos Mentőszolgálat irányítja a különböző mentőszervezetek működését, szakembereket képez, valamint országszerte oktatja az oxyológiát, azaz a mentéstant. Május 10-ét a szolgálat születésnapjává nyilvánították, ekkor ünnepeljük A MENTŐK NAPJÁT MAGYARORSZÁGON. Ezen a napon kitüntetéseket, pénzjutalmakat adnak át az életmentésben élenjáró orvosoknak, mentősöknek, egészségügyi dolgozóknak. milyen szintű a mentőszolgálati ellátás a környező országokhoz hasonlítva, milyen fejlesztések zajlottak az utóbbi időben, hogyan dolgoznak a szolgálatok, milyen események zajlanak a Mentők Napi rendezvényeken?

4. Az egészségtudatosság jegyében minden évben kiemelnek egy-egy élelmiszert, „szuperételt” vagy divatdiétát, amitől a megváltást, a fogyást, az egészségesebb, energiától és erőtől kicsattanó állapotunkat várjuk. Ezek létjogosultságáról és valóságtartalmáról nyilatkoznak a táplálkozástudományi szakemberek.

IDE KATTINTVA VISSZAHALLGATHATJA A MAI ADÁST!

Napközben – Kossuth, május 9., szerda, 9:00

Szerkesztő.:Kuti- Hajdufy Eszter, Zsoldos László
Műsorvezető.: Banner Géza

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább