×

Túl az Óperencián -Lukács Anita és Vadász Zsolt - 19. hét

Az május 7-13. közötti adások tartalmából.
 

Lukács Anita: A Budapesti Operettszínház népszerű színésznője gyermekkorában hegedülni tanult, később pedig szülővárosában, Miskolcon vált belőle gyerekszínész. Már ekkor erős vonzalmat érzett az opera, az operett és a musical műfajok iránt, éppen ezért énekórákat is vett Toldy Mária musical iskolájában. Érettségije után először a Vasutas Zeneiskola musical stúdióját, majd a Budapesti Operettszínház Operett Akadémiáját végezte el, 2006 óta a fővárosi teátrum társulatának tagja. A színpadon napjainkban is főként musicalekben és operettekben látható, emlékezetes alakításai közé tartozik a Lili bárónő és a Mária főhadnagy címszerepe, a Csárdáskirálynő Szilviája, illetve a Mágnás Miska Rollája. Mindemellett operabemutatók és külföldi turnék alkalmával is rendszeresen látható, útjaira gyakran elkíséri férje, Vadász Zsolt is, aki szintén az Operettszínház művésze, és akivel házasság kötése mesébe illő.

Vadász Zsolt: A Budapesti Operettszínház művésze, gyermekkorában nem készült színésznek, de mindig is érdekelte a zenés színház. Éppen ezért a Pázmány Péter Katolikus Egyetem elvégzése után úgy döntött, hogy éneket kezd tanulni Gencsy Sárinál, aki akkoriban a Magyar Állami Operaház magánénekese volt.
A színjátszást az Operettszínház Zenés-színészképző Stúdiójában sajátította el, első szerepét pedig 1994-ben, az Operettvilág Együttes Cigánybáró című darabjában kapta. Később megfordult a Miskolci Nemzeti Színház és az egri Gárdonyi Géza Színház deszkáin is, majd következett Debrecen. 2002 óta a Budapesti Operettszínház színésze, a társulat amerikai, német és japán turnéin is részt vesz.
Feleségével, Lukács Anitával a Csárdáskirálynő előadása közben esküdtek örök hűséget, és azóta is gyakran játszanak- énekelnek nagy sikerrel szerelmes párt, a „világot jelentő deszkákon”.
Az operettek mellett az operai világban is gyakran feltűnnek, belföldön és külföldön egyaránt.

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább