A Dal 2018

Az AWS készen áll a megmérettetésre

Szombaton ismét az Eurovíziós Dalfesztivál színpadára lépett a modern metált játszó AWS, hogy a keddi nap tapasztalatait hasznosítva tovább dolgozzanak a Viszlát nyár kirobbanó előadásán
 

A második próbán már csak pontosítottuk a koreográfiát, és a stáb eszközölte azokat a módosításokat is, amiket kértünk tőlük. A produkció még feszesebb lett, mi elégedettek vagyunk vele, és pozitív visszajelzéseket kaptunk a helyszínen dolgozó újságíróktól is” – mondta Siklósi Örs énekes a szombati próba után. „A dobra felkerült a logónk is, így már minden a helyén van” – tette hozzá az AWS dobosa, Veress Áron.

Jutott idő a lazításra is, az együttes a lett, litván és bolgár delegációkkal közösen hajókiránduláson nézte meg a lisszaboni partszakasz látványosságait, és meglátogatták a város egyik nevezetességét, a hintómúzeumot is. Alfama városrész szűk utcái sem maradhattak ki, a negyed hamar az együttes kedvence lett. „Lisszabon simán a kedvenc három európai fővárosom egyike lett” – mondta Veress Áron.

Vasárnap este hivatalosan is megnyitották az Eurovíziós Dalfesztivált. A ceremónia részeként az előadók a lisszaboni MAAT (Museum of Art, Architecture and Technology) előtti partszakaszon leterített kék szőnyegen vonultak fel, ahol interjúkat adtak és találkoztak a rajongókkal is.

Az AWS hétfő este lép fel az Eurovision Village színpadán, ahol ingyenes koncertet ad a látogatóknak. Szerda este lesz az együttes első „valódi” megmérettetése: a szakmai zsűri az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjének főpróbája alapján értékeli a produkciókat, a pontszámok fele ennek alapján dől el. A pontok felét a második elődöntő csütörtök esti adása alatt küldött közönségszavazatok adják. Az AWS 13. fellépőként áll színpadra.

Úgy érezzük, hogy a második próba után már abszolút felkészültünk a megmérettetésre” – mondta Kökényes Dániel gitáros. „Reméljük, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválon is sikerül az, ami A Dal 2018-ban, és meg tudjuk mozgatni a nemzetközi rock és metál közösséget” – tette hozzá Brucker Bence gitáros.

Az Eurovíziós Dalfesztivál május 8-i és május 10-i elődöntőit, valamint a május 12-i döntőt is élőben közvetíti a Duna Televízió. Az adások előtt 20 óra 30 perctől Hangolódjunk az Eurovízióra! címmel felvezető műsort láthatnak a nézők, ebben az AWS lisszaboni élményei mellett a többi versenyzőt is bemutatják majd.

Az AWS második próbájáról készült képgalériát alábbi linken lehet elérni!

Lisszaboni fotók az AWS-ről:

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2018/05/IMG_6322-1024x682.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Forrás: Andres Putting

Kapcsolódó Hírek