Napközben: Indulunk nyaralni

A május 7-i adás tartalmából
 

1. Rendkívül érdekes adatok jelentek meg a KSH legfrissebb lakáspiaci árindexével kapcsolatban. A korábbi évekhez képest tavaly konszolidálódott a magyarországi lakáspiac: 2017-ben az adásvételek száma alig több mint 2 százalékkal nőhetett, szemben az egy évvel korábbi 9 százalékkal. Hogyan változott a helyzet a fővárosban és vidéken? A kedvező hitelezés fenntarthatja-e a piac bővülését?

2. Indulunk nyaralni, kezdődik az utasbiztosítások szezonja is. Idén februárban életbe lépett az új európai uniós biztosításértékesítési direktíva, ám a magyar piac sok területen előbbre tart. Ez egy olyan egységesített és ügyfélbarát szabályozás, amelynek alapvetően a fogyasztóvédelem áll a középpontjában, megfelelő minőségbiztosítással. Az új szabályozók ismeretében hogyan válasszunk utasbiztosítást?

3. Egy országos, reprezentatív kutatás világított rá arra a tényre, hogy bár a magyar fogyasztók számára fontos az élelmiszerek összetétele, tartósítószer-, cukor-, színezék- és energiatartalma, a vásárlási és fogyasztási döntéseket megalapozó tudásuk meglehetősen hiányos. Segíthet ennek megváltoztatásában az okos címke? Mit tudhatunk meg segítségükkel

4. Együtt lenni, együtt tenni jó! címmel második alkalommal hirdeti meg a Közösségek Hetét a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Művelődési Intézet és az Országos Széchényi Könyvtár. A rendezvénysorozat középpontjában idén a közös tervezés és cselekvés áll, ezért olyan programok megvalósítására buzdítják a résztvevőket, amelyek valamilyen közösségi akciót, egy jó ügy érdekében közösen elvégzett tevékenységet valósítanak meg. Újrateremthetőek a közösségek?

Ide kattintva hallgathatja vissza a teljes adást>>>

Napközben – Kossuth, május 7., hétfő, 9:00

Szerkesztő.: Veress Ágnes
Műsorvezető.: Bakos Csaba-Czifra Szilvia-Veress Ágnes
Gyártásvezető: Guzsaly Ilona

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább