×

Domovina: A kortárs szlovák irodalomról – három tételben

A május 7-i adás tartalmából.

A Duna mindkét partján – irodalmi est Budapesten

A Budapesti Szlovák Intézetbe hosszú évek óta különleges irodalmi rendezvényekkel érkezik meg a tavasz. Az idén is így történt. Április 12-én az együttesen több, mint 160 kötettel büszkélkedő három kortárs szlovák író és költő hozta el a magyar fővárosba a friss,a Duna mindkét partját belengő irodalmi fuvallatot.

szerkesztő: Klausz Karola
operatőr: Borbély Viktor
vágó: Borbély Viktor

Szlovákia a XXV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon – 1. rész

Április 19. és 22. között a fővárosi Millenáris ismét igazi irodalmi világközponttá változott. A XXV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon ugyanis 26 ország 160 kiállítója vett részt. Az idei évfolyam díszvendége Daniel Kehlmann német író, az országok közül pedig Szerbia volt.
A több, mint 170 program között azonban ismét bőven akadt anyaországi rendezvény és a Budapesti Szlovák Intézet is hangsúlyosan szerepelt. Riportunk a könyvfesztivál második napja, április 20. szlovák krónikája. S ismét bebizonyosodik, hogy a szlovák irodalom milyen szervesen kötődik a magyarországi szlováksághoz is.

szerkesztő: Antala Zsuzsanna
operatőr:Szél Zsolt
vágó: Násztor Róbert

Szlovákia a XXV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon – 2. rész

A XXV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál harmadik napja, a szombat szlovák programja a V4 országok közös standján, a gyermek és a női irodalom köré épült. A nap során bemutatkoztak a régió elsőkönyvesei is, akik izgatottan beszéltek első irodalmi szárnybontogatásaikról.

szerkesztő: Klausz Karola
operatőr: Pokrián Péter
vágó: Borbély Viktor

Jó szórakozást kívánunk!

Domovina – Duna – Május 7., hétfő, 7:10
Ismétlés aznap 15:45-től a Duna World-ön!

Videó ajánló

Olvasson tovább