Napközben: genetikai módosítástól mentes élelmiszer

A május 3-i adás tartalmából.
 

– Első fél óránkban gyógyszerekről lesz szó, mégpedig biztonsági elemmel ellátott dobozokról és üvegekről. 17 milliárd vényköteles készítmény adatait rögzítik egy európai adatbázisba idén, ami tényleges szerepét jövő januártól kezdi betölteni. Célja a hamis pilulák kizárása a kereskedelmi forgalomból.

Hallgassa meg!

– Következő témánk a sérült, vagy sajátos nevelési igényű gyermek.

Az iskolai beiratkozás különösen nagy problémát jelent azoknak a szülőknek, akiknek a gyereke valamilyen tanulási nehézséggel, sérüléssel, testi vagy szellemi fogyatékossággal küzd. Kiket érdemes „normál” iskolában, integráltan oktatni? Hogyan segíthet a fejlesztőpedagógus? Kiknek ajánlott speciális iskola? Hol kaphatunk segítséget a választáshoz? Milyen környezetet keressünk gyermekünk komplex fejődése céljából?

Hallgassa meg!

– A Krónika után a robotika és kódolás rejtelmeiben merülünk el. Az ELTÉN tudományos konferencia keretében vitatják meg ezen új szakág kisgyermekkori tanításának pedagógiai módszereit. De vajon valóban érdemes már 3 éves korban megvetni az algoritmikus gondolkodás és programozás alapjait? Erre keresik a választ a szakemberek.

Hallgassa meg!

– Végül a genetikai módosítástól mentes élelmiszer alapanyagokról és takarmányokról lesz szó. Az agrár tárca nem régiben mutatta be GMO mentességet garantűló védjegyét, amelyet reményeik szerint mind több vetőmag előállító, élelmiszer alapanyag gyártó és feldolgozó használ majd.

A fogyasztók felelős magatartása itt is előmozdíthatja az ügy sikerét.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth, május 3., csütörtök, 9:00

Szerkesztő.: Horváth Ágnes, Kuti-Hajdufy Eszter
Műsorvezető.: Horváth Szilárd

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább