×

Közelről: Hetedik alkalommal rendezték meg a Lányok Napját

Az április 27-i adás tartalmából.
 

Hetedik alkalommal rendezte meg a Nők a Tudományban Egyesület tegnap a Lányok Napját. A programon a pályaválasztás előtt álló fiatalok betekintést nyerhettek a műszaki egyetemek, kutatóintézetek és cégek életébe, melyek megnyitották laboratóriumaikat, műhelyeiket és irodáikat. A kezdeményezés célja az volt, hogy megmutassák, a tudomány és technológia világa a lányok számára is izgalmas hivatás lehet. A Lányok napja programjához idén csatlakozott a T-systems is, a fővárosi innováció laborjukban készült Nagy Nóra riportja.

Hallgassa meg!

Több mint 35 éves múltra tekint vissza a Gerecse 50 teljesítménytúra. A kezdetekben az ország második szervezett teljesítménytúrája, egyben az első ötvenes távú teljesítménytúrája volt, amely azóta évről évre töretlenül, április utolsó szombatján rajtol. Utoljára már 10 ezren vettek részt a programon. Nemcsak a most szombati Gerecse 50-ről, hanem egy múlt heti jótékonysági futóversenyről, a Runner’s Worldről is hallhatnak szabadidő sorozatunkban. Náray Balázs összeállítása

Hallgassa meg!

A Buena Vista Social Club egyik sztárja, Eliades Ochoa (Éliádész Ocsoa) énekes-gitáros ad koncertet ma este Budapesten, az Akvárium Klubban. A világhírű zenész ezúttal Grupo Patria zenekarával, európai turnéjuk egyik állomásaként érkezik Magyarországra. A koncertsorozattal szeretnék népszerűsíteni a tavaly elkészült új Buena Vista Social Club: Adios című dokumentumfilmet. Eliades Ochoval Szabó Szilárd beszélgetett.

Hallgassa meg!

Jótékonysági adománygyűjtő kampány keretében épül Szeged első olyan játszótere, melyet a fogyatékossággal élő gyermekek is szabadon és akadálymentesen használhatnak majd. Igaz, még közel 2,5 millió forintra lenne szükség a költségekhez, de ha a következő egy hónapban ez az összeg is összegyűlik, akkor május végén, a gyermeknaphoz időzítve szeretnék majd átadni a létesítményt. A GEMMA Fejlesztő Iskola udvarán épülő speciális játszótér a gyerekek fejlesztésében is pótolhatatlan szerepet kapna. Lang János riportja.

Hallgassa meg!

Zajlik az olasz kulturális hét a Kossuth Rádióban. Ehhez kapcsolódóan arra voltunk kíváncsiak, miért is szeretik az olasz vállalkozók Magyarországot? Mi az olasz-magyar kereskedelem legerősebb szegmense? És miért érzi jól magát a magyar fővárosban az Olasz Külkereskedelmi Intézet igazgatója? Marco Bulfot, az Olasz Külkereskedelmi Intézet budapesti irodaigazgatóját kérdezte Kocsis Éva

Hallgassa meg!


Orr Péter tervezőmester látássérülteknek készült társasjátéka tavaly elnyerte a Magyar Formatervezési Díjon az EMMI Oktatásért Felelős Államtitkárság különdíját. A Tactilis névre keresztelt memóriajáték-készlet egy olyan, a tanulási folyamatot segítő innováció, amely a latin és a Braille ábécé betűkészletének, valamint állathangoknak a segítségével teszi lehetővé a vakok és látók közös játékát. Farkas Szabolcs összeállítása.

Hallgassa meg!

Napelemes közvilágítás, díjnyertes ökopark, elektromos autó. A sort most egy nyilvános elektromos töltőállomással bővítette Cserszegtomaj. A Zala megyei településen fontosnak tartják, hogy felkerüljenek az elektromos töltést biztosító helyek térképére is. A “Cserszegtomaj zöldben gondolkodik” elnevezésű, évekkel ezelőtt indult program egyik lépése a töltőállomás, amelytől hosszú távon a turizmus növekedését is várják, hiszen a Balaton délnyugati csücskében Keszthely mellett Cserszegtomajon lesz a második ilyen töltőállomás. Varga Tünde beszélgetett Bartha Gábor polgármesterrel.

Hallgassa meg!

Közelről – Kossuth – április 27., péntek, 15:35

Szerkesztő: Kránitz Balázs – Farkas Szabolcs
Műsorvezető: Süveges Gergő

Tovább a műsoroldalra  >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább