Egyéb

Napközben: Turizmus hatása a környezetre

Az április 26-i adás tartalmából.
 

Nyugdíjegyeztetés – Miért fontos és hogyan készüljünk erre? Ha valakit behív a nyugdíjbiztosító, hogy egyeztesse az adatait, és nem veszi ezt figyelembe, mi történik? És mi történik akkor, ha kiderül ki, hogy a munkáltató évekig nem fizetett valaki után nyugdíjjárulékot? Vajon elveszhetnek-e ledolgozott évek? – első fél óránkban tehát a nyugdíj előtt állók adategyeztetéséről és arról beszélgetünk. Szóba kerül az is, hogy miért tudnak ma tovább dolgozni az emberek, mint nagyanyáink korában.

Turizmus hatása a környezetre – Egyre több ember igyekszik valamelyik gyönyörű városi vagy természeti környezetbe, ahol viszont egyre elviselhetetlenebb a tömeg őslakosoknak, látogatóknak egyaránt. Ezért volt már tiltakozás pl. Spanyolországban és nőttek a belépő árak az egekig a Plitvicei tavaknál. Vajon hogy lehet megtalálni azt a kényes egyensúlyt, amikor még a turizmussal járó haszon felülírja a zavaró tényezőket és a látnivalók sem károsodnak?

Kórházi koszt – mennyi pénz jut tulajdonképpen egy betegre és mit lehet ebből kihozni? Ki állítja össze a menüt és milyen szempontok szerint? Hogy lehet megoldani, hogy szerte az országban 12 óriási kórházba 60 féle diétát kínáljon egy cég? És mire elég napi 550 forint? Mindent a kórházi étkezésről 10.10 és 10.30 között.

Allergia – egy igazi tavaszi örökzöld téma, tombol az allergiaszezon. Ahogyan nő a betegek száma, úgy fejlődik a gyógyszeripar is. Arról beszélgetünk majd, hogy miért lett több az allergiás beteg és milyen hatása lehet ennek az emberek életminőségére és életkilátásaira. És mi történik, ha valaki nem akar gyógyszert szedni?

A teljes adást IDE KATTINTVA hallgathatja meg!

Napközben – Kossuth, április 26., csütörtök, 9:00

Szerkesztő.: Gergácz Anikó
Műsorvezető.: Banner Géza

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább