Egyéb

Napközben: Sok a motoros baleset

Az április 25-i adás tartalmából.
 

Árrobbanás a nyaraló-piacon
Az utóbbi időszakban nem csak a lakások, de a nyaraló árak is az egekbe szöktek. Néhány éve még alig lehetett vevőt találni ezekre az ingatlanokra, most pedig megindult a harc értük. Mi történt ebben a szegmensben, mitől lesz drága egy nyaraló, mit vegyünk szemügyre, ha nyaralót szeretnénk vásárolni?
Riporter: Gécsek-Tóth Enikő

Hallgassa meg!

Balatoni munkaerő helyzet

Az előző szezonban sokan ki sem nyitottak, mások saját maguk álltak be a pultba, hogy vendéglátó egységeiket üzemeltetni tudják. Nem volt felszolgáló, szakács és konyhai személyzet a balatoni éttermekben. Így indult a tavalyi év. Május elsejével ismét elkezdődik a szezon, hogyan végződött a 2017-es esztendő, volt e változás a szakember ellátottság tekintetében, mi várható idén?
Riporter: Rili Ferenc
Vendégek: Flesch tamás a magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke, Balassa Balázs a Balaton Szövetség elnöke, Csapodi Balázs étterem tulajdonos

Hallgassa meg!

Gyermekek pórázon

A számítógépes programok sok mindenre lehetőséget adnak, többek között arra is, hogy valaki mozgását, helyzetét követni tudjuk. Hasznos lehet ez a gyermekek esetében is, de biztosan jó e, ha a szülő a csemete minden pillanatát ellenőrizni akarja, sőt már arra is lehetőség van, hogy figyelmeztesse: lemerülőben van a készüléke. Meddig érthető az aggódás és mikor válik terhessé? Mikor kezdi korlátozni a gyermekét az apuka – anyuka, mikor csorbul a kialakuló önállóság?
Riporter: Gécsek-Tóth Enikő

Sok a motoros baleset – elkezdődött a szezon
A tavasz nem csak a jó időt hozza meg minden évben, hanem a motoros baleseteket is. Az idén sincs ez másképp, az első ütközéseken már túl vagyunk, de miként alakul a folytatás?! Alig két hete számoltak be arról, hogy súlyosan megsérült az a férfi, aki motorjával egy téglafalnak hajtott Keszüben. Hogyan csökkenthetők a motoros balesetek , kiszűrhetők e a motoros gyorshajtók, lehet e több száz lóerős motorokkal a szabályokat betartva közlekedni?
Riporter: Zsoldos László
Vendégek: Berzai Zsolt rendőr alezredes, a Balesetmegelőzési Tanács főtitkára, Kálmán Zoltán motoros oktató, Tóth András a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület elnöke

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth, április 25., szerda, 9:00

Szerkesztő.: Zsoldos László és Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető.: Banner Géza

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább