Egyéb

Napközben: Mikor érdemes elkezdeni a zenetanulást?

Az április 23-i adás tartalmából.
 

Arzénnal szennyezett rizst, illetve puffasztott rizst talált a Tudatos Vásárlók Egyesülete Magyarországon, ugyanakkor megjegyezték, hogy a szennyezőanyag egyik termékben sem lépte túl az európai uniós határértéket. Egyre nagyobb szerepet játszhat táplálkozásunkban a rizs, hiszen sokféleképpen elkészíthető, finom, a búzához hasonlóan feldolgozható, és a gluténre érzékenyek is fogyaszthatják az abból készült ételeket. Milyen terméket válasszunk, hogyan készítsük el az étkeket, mire figyeljünk a rizs felhasználása közben.

Műsorunk második félórájában megkérdezzük a szakembereket, mekkora összegre biztosítsuk a lakásunkat, ha hitelből vettük, nehogy meglepetés érjen nagyobb mértékű kár esetén.

A Hogy Vagy Egyesület hátrányos helyzetű gyerekeknek szóló érzelmiintelligencia-fejlesztő programjának célja a hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztése. Az Egyesületet megalapító fiatal pszichológusok az önreflexiót és érzelemfelismerést célzó, újszerű módszerükkel segítik a hátrányos helyzetű óvodás gyermekeket. A foglalkozásoknak jelenleg két VIII. kerületi óvoda biztosít helyszínt, ám az egész Budapestre kiterjesztenék a programot. Hogyan lehet segíteni a gyermekek beilleszkedését?

Miközben a fiatalok egy része nem szeret, nem tud, és nem akar énekelni, zenével foglalkozni, addig mások heti kétszer járnak szolfézsra, ugyancsak kétszer hangszeres órára a zeneiskolákba, ahova rekordszámú jelentkezés volt idén, és még vesznek különórákat is, otthon pedig gyakorolnak. Zongora tanszakra sok helyütt várólistán vannak a gyerekek, pedig tanár van elegendő. Ugyanakkor jó páran felnőtt fejjel vágnak bele a zenetanulásba. Mitől függ a zenei műveltség, mikor érdemes elkezdeni a tanulást? Mi a szerepe a szülőknek, iskolának, kortársaknak?

Napközben – Kossuth, április 23., hétfő, 9:00

Szerkesztő.: Czifra Szilvia
Műsorvezető.: Horváth Szilárd

Ide kattintva hallgathatja vissza a teljes adást >>>

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább