Egyéb

Napközben: jégkárenyhítő rendszer

Az április 19-i adás tartalmából.
 

– Első blokkunkban a gyógytestnevelők munkája áll a középpontban. Nyílt hetet tart ugyanis a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Budapest több iskolájában és óvodájában, hogy a szülők, pedagógusok és egészségügyi szakemberek betekinthessenek a gyógytestnevelők munkájába, ekképpen megismerkedhessenek az új módszerekkel, illetve szakmai fogásokkal.

– Következő témánk a génmódosítás mentes élelmiszer és a biotermesztésből származó alapanyag. Az agrártárca a napokban mutatta be a GMO mentes védjegyet, amelynek használatához – reményeik szerint – egyre több hazai feldolgozó csatlakozik majd. A fogyasztói tudatosság is egyre jobban növekszik, a vásárlók többsége már célirányosan tájékozódik a termékek minősége, származási helye és összetevői között.

– A Krónika után a feltöltő kártyás telefonok használói kaphatnak tájékoztatást az idei kötelezettségükről. A hírközlési törvény szerint ugyanis nekik évente kell adategyeztetés céljából felkeresniük a szolgáltatójukat. A tavalyi számok alapján idén körülbelül 3,5 millió SIM-kártya ellenőrzésére kerül sor.

– Végül a jégesők kártételével foglalkozunk. Május elején kezdi meg működését az az országos jégkárenyhítő rendszer, melynek kiépítését a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Agrárkamara kezdeményezte néhány évvel ezelőtt. Hogyan működik majd a rendszer a gyakorlatban? Mit profitál ebből a mezőgazdaság és a települések lakossága?

A teljes adást ITT hallgathatják vissza!

Napközben – Kossuth, április 19., csütörtök, 9.00

Szerkesztő.: Czifra Szilvia-Gergácz Anikó-Kuti-Hajdufy Eszter
Műsorvezető.: Horváth Szilárd

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább