×

Lukács Gergely, a Virtuózok 2017 Nagyok korcsoportjának döntőse mesélt nekünk…

Immár negyedik évadához érkezett a klasszikus zenei tehetségkutató műsor. Sorozatunkban a korábbi évadok szereplőit, győzteseit kérdezzük, hogyan alakult zenei pályafutásuk az elmúlt években, milyen lehetőségekhez jutottak a Virtuózok által.
 

A 22 éves tehetség a zeneóvodában ismerkedett meg a tubával. Az ekkor még csak hatéves Gergőt rögtön elvarázsolta a csillogó, hatalmas rézfúvós hangszer. „A tuba nem az a tipikus szólóhangszer. Mindig a színpad mélyén „biodíszletként” kíséri a zenekart. Az álmom, hogy megmutassam, ez a hangszer is megérdemli a reflektorfényt”– meséli lelkesen az ifjú virtuóz.

A Virtuózoknak köszönhetően Gergő a világ számos tájáról kapott felkérést. Járt versenyen Dél-Koreában és legutóbb Horvátországban. Tehát nem állt meg vele az élet a műsor óta, sőt, egyre több helyre hívják, ő pedig természetesen készségesen áll az újabb kihívások elé. Sikert sikerre halmozva eddig hét nemzetközi tubaversenyt nyert meg, 2017-ben Junior Prima-díjas, idén pedig Fischer Annie előadó-művészeti ösztöndíjas lett.

A fiatal tubás eddigi életének legmeghatározóbb pillanata az volt, amikor a Bartók Béla hangversenyteremben játszhatott a Művészetek Palotájában, de minden koncertterem más és más élményt nyújt számára. Zeneileg is nagyon sokszínű tehetség, játszott már barokkot és jazzt is. „Mindig változik, hogy éppen melyik a kedvenc darabom. Jelenleg Mozart B-dúr fagott versenye fogott meg igazán, de ha jövő héten megkérdeztek, már lehet, hogy mást mondok majd” – nevet Gergő.

Az ifjú zenész célja, hogy megszerettesse az emberekkel a tubát, hogy az igazi szólóhangszerré léphessen elő. Akinek kedve támadt meghallgatni, hogyan muzsikál Lukács Gergely, annak nem kell sokat várnia, augusztusban érkezik önálló lemeze. Előtte azonban egy meglepetést is tartogat a Virtuózok 4. évada számára. Kíváncsian várjuk, mi lesz az…

Virtuózok 2018 hamarosan a Duna Televízión!

Tovább a műsoroldalra! >>>