×

Túl az Óperencián - Kocsák Tibor - 16. hét

Az április 16. és 22. közötti adások tartalmából.
 

Ezen a héten egész vasárnapig Kocsák Tibor zeneszerző, zongoraművész, a Madách Színház zenei vezetője mesél életéről, és enged bepillantást oda, ahová csak ritkán lehet avatatlan lelkeknek betekinteni.
Kocsák Tibor 1968-tól 1972-ig a Bartók Béla Konzervatóriumban Ábrahám Mariann zongora- és Soproni József zeneszerzés-tanítványa volt. 1973 és 1978 között a Zeneművészeti Főiskola zongora szakán Bächer Mihály és Falvai Sándor tanította.
1978-1982 között a Zeneművészeti Főiskola Zenetanárképző győri tagozatának zongoratanára volt. 1978-1980 között a győri Zeneművészeti Szakközépiskola zongoratanára, valamint a Színház- és Filmművészeti Főiskola adjunktusa volt. 1980-tól a Színház- és Filmművészeti Főiskola docense volt. 1990-től a Madách Színház zenei vezetője.
Ihlet? Varázs? Mindkettős és még sok egyéb is kellett a darabokhoz, amiket megálmodott és papírra vetett. Az egyik legsikeresebb darabja a Légy jó mindhalálig, de óriási sikerrel játsszák az Abigél,t a Lady Budapestet vagy az Anna Kareninát és még sorolhatnánk hosszasan. És tesszük is ezt tehát egész héten sok – sok zenével és érdekes történetekkel, igazi kulisszatitkokkal.

Várjuk Önöket szeretettel.

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább