×

Ukrán nemzetiségi műsor: Az "Energia geopolitikai értelmezésben: Ukrán dimenzió" c. konferencia Budapesten

Az április 13-i adás tartalmából

2018. március 28-án az Ukrán Országos Önkormányzat székhelyén az ukrán államfő, Petro Porosenko kezdeményezett “Krím-félsziget viszacsatolásának barátai” platform keretében energiapolitikai konferencia került megrendezésre.
Az “Energia geopolitikai értelmezésben: Ukrán dimenzió” c. előadást főszervezői Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége, az Ukrán Országos Önkormányzat és a “Transzkárpátia” Magyar-Ukrán Üzleti Klub voltak.
A rendezvényen előadtak Ljubov Nepop, Ukrajna Magyarországi Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövete, Kravcsenko György, az Ukrán Országos Önkormányzat Elnöke, Mihajlo Honcsar, a “Statégia XXI” Kutatóközpont Elnöke és Szvitlana Nyezsnova, a Csornonaftohaz Zrt Elnöke.
Ljubov Nepop beszédében kiemelte, hogy Oroszország az energiafüggőséget fegyverként használja fel az Ukrajna- és az egész civilizált világ ellen vívott hibrid háborújában. Éppen ezért, amikor valaki Ukrajna kikerülésével épít gázvezetéket, tudnunk kell, hogy Moszkva számára az energia- politikai fegyver, amelynek bevetése csak fokozódni fog.
A konferencia során az előadók kitértek a Csornonaftohaz Zrt tulajdonossági jogaira, a Stockholmi Választott Bíróság döntésének végrehajtását megtagadó Oroszországra, mint megbízhatatlan partnerre, továbbá összegzésre kerültek az Ukrajna által sikeresen véghezvitt reformok megtárgyalása is.

Ukrán nemzetiségi műsor minden pénteken 13:00-tól az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán!

Szerkesztő-műsorvezető: Sipajlo Igor

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább