Márai Sándor csaknem megérte a kilencvenedik életévét, és a hosszú idő alatt száznál is több regényt, színdarabot, kisregényt írt, köztük a XX. század második felének legizgalmasabb naplófolyamát az “Egy polgár vallomásait“. Ezekben az írásokban sokszor esik szó borról, ritkábban liptai túróról és gyakran a magyar konyháról. Egy nép ugyanis nemcsak nyelvében él – mondja az író a Krúdy Gyuláról szóló Szindbád hazamegy című regényében – hanem a gyomrában is. Ezen a hétvégén Márai Sándor ételeiről és gondolatairól mesél Önöknek Vinkó József. Márai Sándort Tóth Loon színművész személyesíti meg.
Szellem a fazékból – Kossuth – április 14., szombat, 10:07
Műsorvezető: Kocsis Éva és Vinkó József
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.