Napközben: Elkészült Magyarország boldogságtérképe

Az április 17-i adás tartalmából.
 

Hogyan viszonyulnak gyermekink a médiához, a média hogyan viszonyul hozzájuk – és hogyan viszonyulunk mi mindehhez? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a Gyermekmentő Szolgálat kötete kapcsán, amely egy tavalyi konferencia előadásait gyűjti össze. Fókuszban a médiaértés, a médiaoktatás, a médiatudatosságra való nevelés, és a közösségi oldalak használata. Tegyék fel önök is a kérdéseiket.

Hallgassa meg!

Mikor érdemes elkezdeni az egészségtudatos nevelést? Biztosan nem lehet elég korán. A SOTE hallgatói már harmadik alkalommal szerveztek Egészségversenyt középiskolások számára. Fontos a verseny is, de talán még fontosabb a megelőzés, a tudatformálás és a gyakorlati ismeretek átadása. Egészségünkről – nem csak középiskolásoknak, Napközben.

Hallgassa meg!

Sokan kérdezik, mit csináljak, a már nem használt ruháimmal? Kidobni nem akarom, kinek adjam, hogyan segítsek vele másokat? A Sulizsák nevű kezdeményezés hasonló elven működik, mint az iskolai papírgyűjtés, de újabb lehetőséget is kínál. Az összegyűjtött ruhákat textilválogató üzemben szortírozzák, és vagy használt ruha-boltokba viszik, vagy ipari textilt készítenek belőlük. Legyünk egy kicsit környezettudatosabbak Napközben.

Hallgassa meg!

Végül pedig a boldogságról; elkészült ugyanis Magyarország boldogságtérképe. az ELTE kutatói azt vizsgálták, mitől tartjuk magunkat boldognak, mi hiányzik a boldogságunkhoz, illetve mit tudunk tenni a boldogságunkért. ezeket a kérdéseket tesszük fel mi is, Önöknek is, holnap, Napközben.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth, április 17., kedd, 9.00

Szerkesztő: Süveges Gergő, Gergácz Anikó
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább