Roma magazin: 20 éve működik a Keresztyén Cigánymisszió Alapítvány

Az április 9-i adás tartalmából
 

Kertésznek tanult, de aztán mégis a szociális segítést választotta Raffael István, aki a tavalyi évben elnyert Jószolgálati díj után most az Aranypánt díjra is jelölést kapott. A Szászváron élő fiatal szakember családgondozói munkája mellett részt vállal a helyi cigány önkormányzat valamint civil szervezetek programjaiban is.

20 éve működik a Keresztyén Cigánymisszió Alapítvány. A P’amende következő adásában azt a munkát mutatjuk be, amelyet a magyar-román határ közelében fekvő Asszonyvásárán és Magyarkécen végeznek. Most ebből láthatnak egy rövid előzetest.

Az elmúlt hétvégén a cigány közösségek Európa szerte a Nemzetközi Roma Napot ünnepelték. A jeles nap alkalmából – roma költők verseit bemutató sorozatunk újabb részeként – Bari Károly Ne menj ki című, fiatalkorában írt költeményét hallhatják Turek Miklós előadásában.

A mai világban nehezebb közösséget építeni – mondja Hankó János, a tiszalúci szociális iroda vezetője, aki a polgármesterrel és a pedagógusokkal közösen igyekszik jobbá tenni a helyiek életét. Műsorunk további részében a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településre látogatunk el.

Roma magazin – Duna – április 9., hétfő, 6:40
Ismétlés aznap 15:10-től a Duna World-ön!

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább