Napközben: a Te hangod program

Az április 4-i adás tartalmából.
 

Belvíz helyzet
Mely területek vannak kitéve leginkább a belvíz veszélyének? Mit nevezünk belvíznek? Kinek a feladata a mezőgazdasági területekről a víz elvezetése? Hogyan tárolható a belvíz? Milyen projektek futnak jelenleg a belvíz elleni védekezés kiépítésére?
Riporter: Zsoldos Banabás
Vendég: Tóth György hidrogeológus
Telefon: Láng István, Országos Vízügyi Főigazgatóság
Telefon: Sz. Miklós, Szegedi Tudományegyetem tanára

Kevés hazai vállalat végez önkéntes tevékenységet: (Szerk: Gergácz )
Egyelőre kevés hazai vállalat végez önkéntes tevékenységet: mindössze minden ötödik vállalatnál volt példa az elmúlt 3 év során az önkéntes program valamely formájára. – derült ki egy most elkészült reprezentatív felmérésből. Az önkéntes tevékenység a vállalatok többségénél nem programszerűen zajlik, hanem alkalmi jellegű. Hazánkban minden harmadik cég – ahol eddig nem volt önkéntes tevékenység – mutat érdeklődést egy esetleges jövőbeni programra. Ugyanakkor kiderült, hogy azoknál a cégeknél, ahol az önkéntes munkát végeznek munkavállalók, ez jó hatással van a munkavégzésre is: elsősorban az együttműködésre és a problémamegoldó készségre hat pozitívan.
Tervezett megszólalók: Kutatást végző cég, az Önkéntes Központ Alapítvány elnöke F Tóth András, egy cég ahol szerveznek önkéntes napokat, HR-es
Rip: Pilisy Cs.

A Te hangodat ismerem programba újabb város csatlakozik.
Már 13 kórházban van jelen az országban a Te hangodat ismerem perinatális zenei nevelés program. A Magyar Perinatális Társaság elnöke által életre hívott program lényege, hogy a külön képzésben részesített önkéntesek a koraszülött intenzív osztályokon zenélnek a babáknak és szüleiknek egyaránt. Ez a zenélési forma bizonyítottan jó hatással van rájuk.
Riporter: Gécsek-Tóth Enikő
Vendég: Hazay Tímea, a program vezetője
Telefon: Szabó Miklós, a Magyar Perinatális Társ.elnöke

Maradék nélkül oktatási program indul általános iskolásoknak (Szerk: Gergácz )
Komplex oktatási-képzési programot indít a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az óvodások és az általános iskolások számára. Az első bemutató órát a napokban tartották az egyik bp-i általános iskolában. 2016-ban indult a Nébih „Maradék nélkül” elnevezésű programja, amely a háztartások élelmiszerpazarlásának megelőzésére koncentrál. Ezt a programot terjesztik ki most az általános iskolás korosztályra, hiszen a tudatos vásárlással és a környezetvédelemmel kapcsolatos ismeretek a legkönnyebben gyerekkorban sajátíthatók el.
Tervezett megszólalók: NÉBIH, Élelmiszerbank
Rip: Bicskei Bea

IDE KATTINTVA VISSZAHALLGATHATJA AZ ADÁST!

Napközben – Kossuth, április 4., szerda, 9.00

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő – Gergácz Anikó
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább