Vasárnapi újság: Húsvéti hagyományaink megélése

A április 1-i adás tartalmából
 

Eltitkolt igazság. Kiszivárgott hangfelvételek bizonyítják, hogy George Soros civilnek mondott hálózatai közvetlenül avatkoztak be egyes országok politikai történéseibe, kormányokat támadva és buktatva. A Magyarországgal szembeni fellépésükről és a nyilvánosságra került tények lehetséges következményeiről beszél Kovács Zoltán kormányszóvivő.

Hallgassa meg!

Aki nem akar esküt tenni a magyar Alaptörvényre. Mi történne, ha mégis Karácsony Gergely alakíthatna kormányt? Miért nincs következménye az Alkotmányt megtagadó, vagyis a fennálló rendet támadó kijelentéseknek? Hogyan lehet legitim egy olyan kormány, amelynek vezetője tagadja a választás demokratikus alapját? A választ ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogásztól kérjük.

Hallgassa meg!

Kire bízhatjuk a tyúkólat? Két újságíró, Bayer Zsolt és Gajdics Ottó elemzése a kormány tevékenységéről, a békemenetről, a kétszer is ellopottnak mondott 4 milliárd euróról és a liberálisok, baloldaliak igazságelemekből összerakott hamis állításairól.

Hallgassa meg!

Az SZDSZ élt, az SZDSZ él. Csak másként. Az antikommunista jelmezbe öltözött párt a kommunista utódpárttal lépett szövetségre, s bár támogatottságából folyamatosan veszített, érvényesíteni tudta kozmopolita, nemzetellenes törekvéseit a magyar kormányon belül. Könyv született a neoliberálisok tündökléséről – és látszólagos bukásáról. Az egyik szerzővel, Fritz Tamás politológussal beszélgetünk.

Hallgassa meg!

Ki üldözött jobban? A Rákosi-rezsim az erőszakot választotta az egyházak felszámolásának eszközéül, a kádári politika ugyanezt zsarolással, börtönnel, megfélemlítéssel és a behódolásra nem hajlandó papok félreállításával próbálta elérni. Sós Viktor Attila, aNemzeti Emlékezet bizottságának tagja a kétféle diktatúra cselekedeteit teszi mérlegre.

 

Támadások kívülről és belülről. Eperjes Károly színművész, Kossuth Tivadar festőművész és Horváth Tihamér területfejlesztési szakember civil gondolatai az illegális bevándoroltatásról és Magyarország jövőjéről.

Hallgassa meg!

A bükki füvesember. A gyógynövények ismeretét nagymamájától tanulta, tudását évtizedeken át orvosokkal osztotta meg. Munkásságának elismerése képpen Szabó Gyuri bácsit, a gyógyteák ismerőjét a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki.
Fikció és valóság. Vitézy László rendező a Bara Mária-ügyről készített filmet. Az alkotás a színésznő ellen folytatott hajsza okairól próbál képet festeni.

Hallgassa meg!

Húsvét és ünneplés. Miért tudják vagy akarják egyre kevesebben megélni ünnepeinket hagyományaink szerint? Gyenge Zoltán filozófus gondolatai a lelki felkészülés hiányának okairól.

A teljes adást IDE KATTINTVA hallgathatják meg!

Vasárnapi újság – Kossuth – április 1., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: ifj. Tóth György
Műsorvezető: Juhász Zsolt
Zenei szerkesztő: Gere Erzsébet

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább