×

Túl az Óperencián - Ókovács Szilveszter - 14. hét

Az április 2. és április 8. közötti adások tartalmából.
 

A Túl az Óperencián vendége egész héten, Ókovács Szilveszter, operaénekes, televíziós szakember, a Magyar Állami Operaház főigazgatója.
Zenei tanulmányait a győri Liszt Ferenc Főiskola zeneiskolai magánének-tanár szaka után a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia operaénekes szakán folytatta. Magánének- és operatörténet-tanári tevékenységét követően az Erkel Színház ügyvezetői, majd az Operaház kommunikációs igazgatói tisztét töltötte be. Néhány évre távolodott csupán el az operától, de akkor sem egészen. 2005 és 2011 között a HírTv, majd a Duna Televízió vezetésében töltött be fontos tisztséget, főmunkatársi, illetve vezérigazgatói pozícióban. 2011 óta újra a Magyar Állami Operaház tölti ki az életét. Először kormánybiztosként, majd előbb megbízott, 2012 óta pedig kinevezett főigazgatóként munkálkodik a magyar operajátszás ügyén.
Az operaház jövő évi nyitásáig számos igazi különleges csemege is várja a nézőket az Erkel Színházban, és a Fesztiválokon, valamint a belföldi és külföldi turnékon lehetőség adódik helyben is eljutni az „Operába”.

Mindemellett, 2018 végén teljesül egy régi álom.
A Bánk bánt és más nemzeti darabjainkat viszik operai vonalon a New York-i David H. Koch Theater színpadára, a balett-héten pedig nemzetközi termésünket tekinthetik meg az érdeklődők.

Várjuk Önöket szeretettel.

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább