Roma magazin: "Bari shej"

Az április 2-i adás tartalmából
 

Ifj. Csík Benedek neve jól ismert a cigány zenészek körében, hiszen a régi muzsikus családból származó fiatal prímás méltó módon képviseli a műfaj hagyományait. A zenész ugyanakkor kiemelten fontosnak tartja a keresztény értékeket, ezért is tanul teológiát a Szent Pál Akadémián. Most hallgassák meg gondolatait a húsvét ünnepéről.

Bari shej – vagyis nagy lány. Ezt a nevet kapta az a mentorprogram, amely a cigány lányok iskolai lemorzsolódását szeretné megakadályozni. Országszerte 67 helyen indul el a kezdeményezés, többek között Kiskunhalason, ahol már korábban is sikeresen működtek a roma lányok továbbtanulását támogató programok. A most induló két éves projektben 20 lány vehet részt.

Dr. Lakatos Rozália hosszú utat tett meg azért, hogy diplomás szakember lehessen. A gyöngyösi városháza nemzetiségi és munkaügyi referenseként azon fáradozik, hogy minél magasabb szakmai színvonalon teljesítse a rábízott feladatokat. Szociális és oktatási területen egyaránt komoly munkát végez, amelyről munkatársai is elismeréssel beszélnek.

Műsorunk végén Szőke Nikoletta, Kökény Attila és Szakcsi Lakatos Róbert közös produkcióját láthatják, amelyet a Dal című eurovíziós válogatóműsorban mutattak be.

Roma magazin – Duna – április 2., hétfő, 6:40
Ismétlés aznap 15:10-től a Duna World-ön!

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább