×

Túl az Óperencián - Bordás Barbara és Boncsér Gergely - 13.hét

A március 26. és április 1. közötti adások tartalmából
 

Bordás Barbara gyermekkora óta foglalkozik zenével. A színész végzettség megszerzése után elvégezte a Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatóriumot, ahol klasszikus magánénekes minősítést szerzett. A szigetszentmiklósi Sziget Színház alapító tagja, ahol számos musical és operett főszerepet játszott. 2008-ban felvételt nyert az Budapesti Operettszínház Operett Akadémiájába.

Vendégszerepelt már Ausztriában, Németországban, Erdélyben, Szlovákiában, Szerbiában, Horvátországban és Finnországban is. A színházi darabok elsajátítása mellett komolyzenei versenyekre készül, illetve operaáriákkal színesíti repertoárját.

A 2010-es évtől rendszeresen látható a Budapesti Operettszínház előadásaiban, operetteket és musicaleket egyaránt játszik. A 2012/2013-as évadban Marica grófnőként debütált, de ő Szilvia is A Csárdáskirálynőben és Ellen a Miss Saigon című musicalben. 2012 novemberében nagy sikerrel mutatkozott be Puccini Bohéméletének modernizált változatában, a Bohém Castingban, Virág (Mimi) szerepében.

A Lehár Ferenc Nemzetközi Operett Énekverseny Primadonna kategóriájában II. helyezett lett 2010-ben, s ugyanebben az esztendőben az Operettszínházban megkapta a fiatal tehetségeknek járó Marsallbotot.

Férje Boncsér Gergely operaénekes, aki 2003 novemberétől a Miskolci Nemzeti Színház énekkarának tagja. Több kisebb szerepet is alakított itt: Yamadori (Puccini: Pillangókisasszony), Nathanael (Offenbach: Hoffmann meséi). 2006 júniusától a Leggiero Énekegyüttes tenor szólistája.

2007 decemberében hatalmas sikerrel énekelte az Interoperett újévi gálakoncertjén Donizetti Az ezred lánya című vígoperájának hírhedt hét magas C-s áriáját. 2008 őszétől a Magyar Állami Operaház ösztöndíjasa, az Operabarát Alapítvány jóvoltából. A dalszínházban a Fidelióban debütált, majd számos kisebb szerepet énekelt a 2008/2009-es évad folyamán. Jelenleg olyan produkciókban látható, mint A trubadúr, az Anyegin, A bolygó hollandi, a Mefistofele, az Otello vagy A rózsalovag.

A Budapesti Operettszínházban számos gálán szerepelt, látható volt Ábrahám Pál Bál a Savoyban című operettjében Henryként, valamint 2010 októberétől Edvint játssza A Csárdáskirálynőben. Az előző évadban a Cigányszerelemben mutatkozott be Gábor szerepében, valamint Brecht-Dessau A kaukázusi krétakör című zenés drámájában is látható Szimon Csacsavaként. 2012 októberében a Marica grófnő Zsupánjaként lépett színre. Szegeden; Bohémélet Rodolfójának szerepére Bartal László készítette fel, akivel azóta is együtt dolgozik. 2010-ben megnyerte a Lehár Ferenc nevével fémjelzett operett-énekversenyt és 2012-ben a lengyelországi Andrzej Hiolski Nemzetközi Énekversenyen 3. helyezést ért el. A 2015/2016-os évadban Simándy József-díjat kapott.
A Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekverseny bonviván kategóriájában első helyezést ért el 2010 tavaszán, 2011-ben pedig megkapta a fiatal tehetségeknek járó Marsallbotot.

Várjuk Önöket szeretettel.

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább