×

Ukrán nemzetiségi műsor: "Szabadság ára" fényképkiállítás

A március 23-i adás tartalmából.
 

Február 23-án, az Ukrán Kulturális Központban a Miskolci Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében “Szabadság Ára” címmel fotókiállítás nyílt. A kiállítás fő témája az orosz agresszió nyomait és bizonyítékai fókuszál. A rendezvényen részt vettek a kelet-ukrajnai harcokban résztvevő katonák, akik egyben a kiállított fényképek “szerzői”.
Ljubov Nepop, Ukrajna Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövete köszöntő beszédében elmondta, hogy az orosz agresszió elleni fellépés nemcsak az ukrán állampolgárok kötelessége, de egyben a nemzetközi közösségnek is: “Oroszország az egész civilizált világ ellen hibrid eszközök bevetésével indított háborút, Ukrajnában ezen felül még saját katonáit és fegyvereit is alkalmazta”. A mi feladatunk az orosz agresszió meglétének bizonyítása, egységbe kell kovácsolnunk nemzetünket, továbbá erősíteni kell a nemzetközi összefogást és Ukrajna territoriális egységéért való elköteleződést.
A jelenlévő vendégekhez szólt továbbá Kravcsenko György, az Ukrán Országos Önkormányzat elnöke, Hartyányi Jaroszlava, a magyarországi ukrán nemzetiség parlamenti szószólója, továbbá Ignácz Mária, a Miskolci Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és a főszervező, Ignácz Viktória is.
A kiállítás megnyitását követően “Az én háborúm. Vaszil Szlipak két élete”.

Vaszil Szlipak született 1974. december 20., Lviv-elhunyt 2016. június 29.? Luhanszke, Bahmuti járás, Donyeck megye- világhírű ukrán operaénekes, a Párizsi Nemzeti Opera szólóénekese, önkéntes, a kelet-ukrajnai harcok résztvevője. Beceneve “Mif”. Mesterlövész végzett vele. “Férfiasságért” “Ukrajna Hőse” és “Arany Csillag” kitüntetésekben részesült.

Ukrán nemzetiségi műsor minden pénteken 13:00-tól az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán!

Szerkesztő-műsorvezető: Sipajlo Igor

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább