Napközben: Víz világnapja

A március 22-i adás tartalmából
 

Egyre többet utaznak a magyarok
Töretlenül nő az utasforgalom minden irányban Magyarországon. Jelentősen, 11 százalékkal nőtt a turisztikai célú beutazások száma is Magyarországra, az ide látogató 12 millió külföldi a korábbinál 9 százalékkal többet, 427 milliárd forintot költött. A légi közlekedésben folyamatosan dőlnek meg a rekordok.
Hova jönnek, mi vonzza az ideutazókat? Minek köszönhető a növekedés? Mely területek tudnának még profitálni a növekvő forgalomból? Melyek a magyarok legkedveltebb úti céljai? Vannak-e új trendek? Mennyit profitálhat a belföldi turizmus a magyarok növekvő utazókedvéből?
rip:Nagy Margit
Bakó Balázs, MUISZ Marketing és Kommunikációs Bizottságának tagja
Könnyid László, Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke
Azt régóta tudjuk, hogy Magyarország gazdag vízkészlettel bír, és vannak „rendkívüli vizeink” is. Termálvízben világhatalom vagyunk: egyedül Izland előz meg minket a felszíni termálvízkészlet tekintetében, Budapesten – mely mellesleg a világ egyetlen gyógyfürdőkkel rendelkező fővárosa – például a világon egyedülálló módon 118 termálkút működik. A statisztika szerint Magyarországon 224 fajta ásványvíz található, ezek közül 207 gyógyvíznek minősíthető. Hogyan lehet, kell ezeket megóvni? Elfogyhatnak-e? Miféle lehetőség rejlik még bennük?
rip: B. Tóth Erika
Mellé két programajánlat:
A víz világnapjához számtalan program kapcsolódik: A Pilisi parkerdő vizes élőhelyeket mutat be, és azok megóvására hívja fel a figyelmet, míg az Országos Vízügyi Főigazgatóság egy interaktív standot ad át a jövő kis árvizes hőseinek a Minipolisz gyerekvárosban.

Siklós Gabriella , Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő
Mészáros Péter, Pilisi Parkerdő Zrt. kommunikációs előadó

Tudatos húsvéti vásárlás
A közelgő húsvéti ünnepre tekintettel – Budapest Főváros Kormányhivatala Fogyasztóvédelmi Főosztálya tanácsokkal kívánja segíteni a fogyasztókat abban, hogy az ünnep előtti bevásárlás során is tudatos vásárlóként, a jogszabályok adta lehetőségeik ismeretében, körültekintően vásároljanak. Mindig alaposan ellenőrizzük a minőségmegőrzési időt, illetve hogy a legalacsonyabb feltüntetett árat számítják-e fel a pénztárnál. Hogyan érdemes válogatni az ünnepek előtt? Mire figyeljünk a sonka vagy a tojás válogatásnál?
rip: Pilisy Csenge
Dr. Tóth Gábor, Budapest Főváros Kormányhivatala V. Kerületi Hivatala Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztályának osztályvezetője
Mostisch Martina – Hússzövetség ügyvezető titkára

Hogyan jussunk közel a kamaszok lelkéhez?
Miért olyan érthetetlen a kamaszok viselkedése? Mi gyötri őket?
A tizenéves korosztályhoz mindig is sok empátia kellett, hogy szóra bírjuk őket, és a helyzet csak romlott a digitális eszközök használatával. De mit tehetünk szülőként, pedagógusként, hogy ne veszítsük el a kapcsolatot? A Rögtönzött Szülői Értekezlet több életteli szituációs játékon, interaktív jeleneten keresztül enged bepillantást a kamasz-szülő – pedagógus triumvirátus mozgalmas mindennapjaiba. Mi zajlik az iskola szereplőinek, de főleg gyermekeink, diákjaink lelkében. Mit is jelent lelkileg a kamaszkor?
rip: Pilisy Csenge
Pólus Enikő, Me-Se-Kő Mentálhigiénés Segítő Központ Alapítvány alapítója
Harsányi Bence, Momentán társulat
Tibenszky Móni Lisa, Felelős szülők iskolája

Napközben – Kossuth, március 22., csütörtök, 9.00

Ide kattintva hallgathatja vissza a teljes adást>>>

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább