Egyéb

Napközben: Hogyan válasszunk megfelelő óvodát?

A március 20-i adás tartalmából.
 

– Volt idő, amikor az édesapa legfeljebb a folyosón várhatta gyermeke megszületését. Aztán bevett gyakorlattá vált az apás szülés, és folyamatos gondolkodás tárgyává, hogyan lehetne anya-, apa- és bababaráttá tenni a szülőszobákat. Most komoly pénzekre pályázhatnak intézmények hogy a szülészeteik család barátabbá válhassanak. De mit is jelent ez pontosan? Napközben utánajárunk.

Hallgassa meg!

– Hogyan válasszunk megfelelő óvodát? Egy hónappal ezelőtt országszerte elkezdődtek az óvodai nyílt napok, a családok bepillantást nyerhetnek az intézmények működésébe. A kisgyermekes szülők nincsenek könnyű helyzetben, hiszen egyre több módszer és helyszín közül választhatnak. Vannak-e olyan alapértékek és szempontok, amelyekre minden esetben érdemes odafigyelni? Mire van szüksége egy óvodásnak az egészséges testi, lelki és szellemi fejlődéséhez? Mitől lesz boldog és kiegyensúlyozott? Szakértők válaszolnak, és az önök véleményére is kíváncsiak vagyunk.

Hallgassa meg!

– Nem lehet elégszer ismételni, nem lehet elégszer bátorítani: mindannyian tudunk segíteni, ha mellettünk összeesik valaki. Mindannyian megtanulhatjuk az újraélesztés, az életben tartás mozdulatait, amíg ki nem ér a mentő. Egy iskolai ismeretterjesztő egészségügyi napból indulunk és kérdezzük a szakembereket, mi kell ahhoz, hogy valóban segíthessünk.

Hallgassa meg!

– Érdemes előregondolkozni: tudjuk, hogy nyáron meleg lesz, és sokan vannak, akik az otthoni forróságot légkondicionálóval szeretnék enyhíteni. Van, akinek van már klímaberendezése, és vannak, akik tervezik, hogy beszerelik. Most, hogy kitavaszodott, hogyan érdemes a tisztításba belefogni, illetve mikor érdemes hívni a szakembereket, ha azt szeretnénk, hogy még a nyár előtt el is készüljön a munka? És ha már klíma: hogyan őrizhetjük meg az egészségünket klímaberendezés mellett?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth, március 20., kedd, 9.00

Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán
Szerkesztő: Süveges Gergő

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább