Napközben: érszűkület Magyarországon

A március 19-i adás tartalmából.
 

Magyarországon az érszűkület csaknem fél millió embert érint. A betegség sokáig tünetszegény marad, ez késlelteti a felismerését. Ezért a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság idén már ötödik alkalommal szervezi meg az Érszűkület Napot Magyarországon, amelynek keretében 2018. március 22-én 11 és 17 óra között, 6 helyszínen, egész napos orvosi tanácsadással, tájékoztató kiadványokkal, rizikófelmérő tesztekkel, és a betegség megállapítására szolgáló boka/kar index méréssel várják az érdeklődőket.

Hallgassa meg!

A nyilvános internet elérési pontok létesítésétől a közbiztonság javításán át a helyi vállalkozások fellendítéséig sok pozitív hatása lehet az okos falu programnak. Az informatikai és telekommunikációs megoldások pilot programja a Pest megyei Ceglédbercelen fut, ahol már saját applikációja is van a településnek. Ezzel a helyiek és az idelátogató vendégek is mindenről időben értesülnek, ami fontos a falu életében. Cél, hogy a városokban zajló fejlesztések mellett a kisebb településen élők számára is elérhetők legyenek a digitalizáció előnyei.

Hallgassa meg!

Nem biztos, hogy a drágább jobb: a Tudatos Vásárlók Egyesülete szakértők bevonásával 5 különböző márka termékeit tesztelték laboratóriumban. Arra voltak kíváncsiak, hogy a matracok mennyire jó alátámasztást nyújtanak alváskor, könnyen beleizzadunk-e, mennyire megy össze, ha ráfekszünk. Mivel jó esetben nem évente cseréljük a matracunkat, jogos kérdés, hogy milyen tartósak – a laboratóriumi tesztelés során erre is fény derült.

Hallgassa meg!

Munkavállalók számítógép-kezelési tudása: ki mit tart a saját felkészültségéről és mit vall be egy állásinterjún, vagy az aktuális munkáltatónak? Mit jelent ez a valóságban, ha ténylegesen sor kerül egy dokumentum megszerkesztésére, vagy éppen alapszintű programozásra? Hogyan kezelhető a dolgozó és a felettese közötti munkahelyi konfliktus, ami az elhallgatott inkompetenciákból adódik?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth, március 19., hétfő, 9.00

Műsorvezető: Horváth Szilárd
Szerkesztő: Kuti-Hajdufy Eszter

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább