Napközben: hazakísérő telefon

A március 6-i adás tartalmából
 

1.A diesel autók jövője
Úgy tűnik, tényleg nincs már dieselautóknak jövője, véget ért egy korszak. De mi lesz a most még új és közeljövőben gyártott példányokkal? Tényleg annyira károsak ezek a kocsik? És valóban az várható, hogy nálunk landolnak a Németországban már nem elfogadott autók? Baj ez?

2.Hazakísérő telefon
Új szolgáltatás, ötlet: Ha fél egy fiatal hétvégén este-éjjel egyedül hazamenni, végig szóval tartja egy hölgy, aki nem mellesleg tudja is, hogy hol van az illető, és baj esetén hívja a rendőröket. Ennek kapcsán beszélgetünk a viktimológiáról (áldozattá válás) is, valamint arról, hogy mennyire valós ez a félelem (nem nagyon), hány ilyen sötétben támadós esetet ismer a rendőrség.

3.Fogyasztóbarát lakáshitelek
A hosszabb kamatperiódusú, vagy futamidő végéig rögzített, fix kamatozású lakáskölcsönt igénylők bő 40 százaléka már Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt vesz fel. Egy átlagos lakáskölcsönnél akár félmillió forintot is megtakaríthatnak, és a hitelbírálattól a jelzálogjog törléséig egyszerű és gyors ügyfélkezelésre számíthatnak a fogyasztóbarát védjegyes konstrukciót választók.

4. A magyar nyelv jelene és jövője
Stratégiai fontosságú kötet jelent meg az MTA támogatásával A magyar nyelv jelene és jövője címmel. A kötet a magyar nyelvközösség helyzetét külső körülményei és belső szerkezete szempontjából is tárgyalja: ebben történész, művelődéstörténész, jogtudós és demográfus szakemberek is közreműködtek.

Napközben – Kossuth, március 6., kedd, 9.00

Szerkesztő: Veress Ágnes
Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább