×

Ukrán nemzetiségi műsor: Natalia és Zoja Kuncevszka „Az ukrán hímzés divatos” című ékszer kiállításának megnyitója

A február 23-i adás tartalmából.

Február 16-án az „Ukrán Kultúra Napjai Magyarországon” című rendezvénysorozat keretében az Ukrán Kulturális Központban „az ukrán hímzés divatos” kiállítás-vásár került megrendezésre, az „NZ Embroidery Embassy”, azaz Nataia és Zoja Kuncevszka lánya-anya kézműves ékszerkészítők részvételével.
Zoja – hivatásos tanár a volinyi járásból, Olena Pcsilka és Leszja Ukrajinka szülőtájáról. Már 5 éve él Budapesten. Lánya, Natalia – Észak-Ukrajnában született, Kijevben él. Az utazás megszállottja, 3 éve foglalkozik hímzéssel, ami számára egyenlő a teljes kikapcsolódással, hobbival, amely nagy örömöt okoz, továbbá bevételt hoz a konyhára.
Natalia és Zoja hímzésében megjelennek Ukrajna különböző régióinak hagyományos motívumai.
A készítmények között fellelhetők női, férfi és gyermek készítmények, amelyek mind a mindennapokra, mind pedig az ünnepekre tökéletes kiegészítőkként szolgálnak.
Natália és Zoja válogatása egyre csak bővül és korszerűsödik. A művészek Blackwork technikával dolgoznak. A választékban mind a hagyományos mind pedig a legújabb divat szerinti trendek is megtalálhatók.
Ami a készítmények színeit illeti, azokban nemcsak a píros és fekete dominál. A színes gyönyörűségekből sugárzik az életerő, a szépség, az erő és egyben a gyöngédség is.

Ukrán nemzetiségi műsor minden pénteken 13:00-tól az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán!

Szerkesztő-műsorvezető: Sipajlo Igor

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább