×

Domovina: Szlovákia 25. születésnapja

A február 26-i adás tartalmából.

Szlovákia 25. születésnapja

25 évvel ezelőtt Európa szívében létrejött egy ország, amely nemcsak a magyar, cseh, lengyel turisták kedvelt célpontja, hanem az egész világból vonzza a látogatókat. Anyaországunkról van szó. A Szlovák Intézet Budapest a “Tudtad-e? Ez Szlovákia” című egyedülálló kiállítással indította a jubileumi évet. S hogy mi mindent kínál anyaországunk? Kiderül a következő percekben.

szerkesztő: Klausz Karola
operatőr: Borbély Viktor
vágó: Borbély Viktor

Előhívás – a V4 országok filmfesztiválja Budapesten

Február 14. és 17. között a Szlovák Intézet Budapesttől csak pár lépésnyire, az Uránia Nemzeti Filmszínházban rendezték meg a V4 országok Előhívás című filmfesztiválját.A négy nap alatt 15 filmet vetítettek le, melyek között voltak régi klasszikus játékfilmek csakúgy, mint exkluzív, kultikus újdonságok is.

szerkesztő: Antala Zsuzsanna
operatőr: Raffai Csongor
vágó: Csepregi János

Halhatatlan váci polgárok

Prágában, a Výstavište kiállítóközpontban február 1-jén nyitott meg és június 30-ig látogatható A világ múmiái című rendkívül népszerű kiállítás. Gondolták volna, hogy a magyarországi szlovákságnak is van hozzá köze? Pedig tényleg van. Mégpedig a Duna parti városka, Vác egykori polgárainak személyében. Hiszik vagy sem,tudományos szempontból Magyarország sokkal értékesebb múmia –lelettel rendelkezik, mint Egyiptom. Miért? Riportunkból kiderül.

szerkesztő: Antala Zsuzsanna
operatőr: Szögi Lackó
vágó: Csepregi János

Domovina – Duna – Február 26., hétfő, 7:10
Ismétlés aznap 15:45-től a Duna World-ön!

Szerkesztő-műsorvezető: Antala Zsuzsanna

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább