Srpski ekran: Gyertyaszentelő Boldogasszony napi ünnepség

A február 20-i adás tartalmából.
 

1. Gyertyaszentelő Boldogasszony napi ünnepség, a Szerb Köztársaság államiságának napja.
(Ünnepi program a Szerb Kulturális Központban Budapesten. Az esemény a Szerb Klub védszentjének, Szent Trifun napjának ünnepségével folytatódott. )

2. Nada Bunčić Đurić, a hercegszántói szerb önkormányzat elnöke, a Szerb Országos Önkormányzat Szent Száva díjának egyik díjazottja – miniportré
(Nada Bunčić Đurić, a hercegszántói szerb önkormányzat és egyházközség elnöke, a Szerb Országos Önkormányzat közgyűlésének tagja évtizedeken át türelemmel, kitartóan és fáradhatatlanul dolgozik a szerb közösség megmaradásán a szülőfalujában.
Legyen szó a népszokások felelevenítéséről, kulturális események szervezéséről, a helyi szerb templomért végzett munkáról, nem vitás, hogy Nada Bunčić Đurić, a lelke a hercegszántói szerb közösségnek, és ezzel érdemelte ki a Szerb Országos Önkormányzat idei Szent Száva díját.)

3. A Böjti triod – misekönyv bemutató a budapesti Tökölyanumban
(A Szerb Ortodox Egyház püspöke és más magas rangú vendégek jelenlétében február 3-án a Tökölyanumban bemutatták a Böjti triod, melyet Lukijan budai püspök fordított le szerb köznyelvre és szerkesztett nyomdába.
A két éves munka eredményeként elkészült mű himnuszokat és istentiszteleti szövegeket tartalmaz nagyböjt idejére, és egyben a középkori bizánci költészet értékes gyűjteménye is, amely ezentúl szerb nyelven is elérhető.

Tartsanak velünk február 20-án, kedden 6:40-től a Dunán!
Ismétlés aznap, 16:25-től a Duna World-ön!

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább