Vasárnapi újság: Keleti nyitás – miért éppen Laosz

A február 18-i adás tartalmából.
 

Stop Soros. Vita a választások előtt, szavazás a voksolás után. Miért született ez a döntés és milyen következményekkel járhat? Hogyan fest az új embertípus, a Homo Sorosikusz? Erről is kérdezzük Rogán Antalt a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjét.

Hallgassa meg!

Évértékelők. A politológus véleménye szerint Magyarországon Orbán Viktor honosította meg az elmúlt esztendő történéseit elemző formát, amelynek tartalma más a választások évében, mint a kormányzás másik három esztendejében. Mráz Ágoston Sámuel értékelése szerint a hivatalban lévő miniszterelnök nem csupán új műfajt teremtett a magyar politikai életben, de a példáját követő epigonoknál sokkal jobb évértékelő beszédeket is tart.

Hallgassa meg!

Atompártiak és az ellenzők. Az Energiapolitika 2000 Társulat közzétette javaslatait, mit kellene tenni az energiaellátás biztonsága érdekében. Járosi Márton alapító elnök véleménye szerint többek között állami kézbe kellene venni és felújítani, korszerűsíteni a Mátrai Erőművet, amely most cseh többségi tulajdonba került. Elemzéséből az is kiderül, hogyan működik és valóban a megújuló energiára épül-e a német energiagazdaság?

Hallgassa meg!

Fekete János elvtárs rejtélyes manőverei. A Kádár-korszak pénzügyi mágusa a jelek szerint jelentős segítséget nyújtott külföldi pénzügyi köröknek ahhoz, hogy sikeresen szivattyúzzák ki hazánkból az éves költségvetés jó 20 százalékát. Borvendég Zsuzsanna történész kutatásai szerint az elhárításnak sem sikerült biztos információkat szerezni arról, mekkora részt hasított ki magának ebből a vagyonból a Magyar Nemzeti Bank egykori elnökhelyettese.

Hallgassa meg!

A magyar turizmus színe-változásai. Az idegenforgalmi szakember úgy látja, ma már sok német vendég belföldinek is mondható, hiszen a biztonságos, migránsmentes ország második otthonukká lett. S bár fontos, hogy évről évre növekedjen a külföldről érkező turisták és a nálunk töltött vendégéjszakák száma, igazán jó vendégnek ma már a magyar vendéget tartják.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Szegedi rendszerváltók. Vaskos kötetbe gyűjtötték a Tisza-parti város rendszerváltással kapcsolatos történéseit, az abban tevékenyen részt vállalók visszaemlékezéseit. Műsorunkban Póda Jenő egykori országgyűlési, ma önkormányzati képviselő idézi fel az országban elsőként megalakult szegedi ellenzéki kerekasztal tevékenységét és annak eredményeit.

Hallgassa meg!

Keleti nyitás – miért éppen Laosz? Magyar vállalkozók alakítják ki a Délkelet-ázsiai ország élelmiszerbiztonsági rendszerét és segítik mezőgazdaságának működését. Az ott tevékenykedők tapasztalatai alapján elmondható, hogy az egykor hazánkban tanuló és ma az ország életében vezető szerepet betöltő laosziak örömmel fogadják a magyar segítséget.

Hallgassa meg!

Kard és poézis. 2018-ban az erdélyi magyar költő Lövétei Lázár László, és a bolgár műfordító, Marin Georgiev vehette át a Balassi Bálint emlékkardot. Beszélgetés a díjazottakkal és az elismerés alapítójával, Molnár Pál újságíróval.

Hallgassa meg!

Vasárnapi újság – Kossuth – február 18., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: ifj. Tóth György
Műsorvezető: Juhász Zsolt

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább