×
Család-barát

Tanyasi gyöngytyúk leves

Hozzávalók:
• 1 db gyöngytyúk ( kb.5 fő )
• 45-50 dkg sárga és fehérrépa vegyesen
• 1 közepes zellergumó
• 1 fej vöröshagyma
• 8-10 gerezd fokhagyma
• 1 db Tv paprika
• 1 csokor petrezselyem
• ízlés szerint:szemes bors,babérlevél,őrölt szerecsendió ,só
• 3-4 l víz

Elkészítés:
Egy tyúkot 4/4,5 l vízzel felteszek, ha felforr lehabozom. Félfőzésnél a zöldségeket és a szükséges sót, szemes borsot hozzáteszem. Amikor a zöldségek félig megfőttek, kiveszem, nehogy szétfőjenek és a gyöngytyúkot készre főzöm. Ha a tyúk megfőtt, akkor frissen vágott petrezselyemmel díszítem. A külön kifőtt házi csigatésztát tálalásnál adjuk hozzá.

További olvasnivalók