Napközben: Eljött a szarvas agancsvesztés ideje

A február 14-i adás tartalmából
 

Családok – nagycsaládok 2018-ban, a családok évében: beszélünk az idei kedvezményekről, a gyermeket nevelő nők rugalmas foglalkoztatásának bővülő formáiról, az egyszerűsödő CSOK adminisztrációról, a külhoni szülők támogatásáról. Megkérdezzük, mit jelent a Nemzetközi Családfejlesztési Szövetség-díja, amelyet néhány napja New Yorkban vehetett át a Nagycsaládosok Országos Egyesülete.

Hallgassa meg!

Február-március a szarvasok agancsvesztésének ideje. Tilos azonban a trófeákat engedély nélkül gyűjteni, büntetési tétele 100 ezer – 5 millió Ft között lehet. Erdei termények, gomba, szarvasgomba, gyümölcsök, virágok, medvehagyma, esetében is felmerül ez a kérdés: mennyi szedhető, kié a terület, kell-e engedély, eladás esetén menni van-e adó, mekkora károkat okoznak a tömeges gyűjtéskor?

Hallgassa meg!

A Krónika után a budapesti Szent Margit Kórházról lesz szó, ahol új egészségügyi képzési központ jött létre. Az ország egész területéről várnak jelentkezőket szakdolgozói kurzusokra, a végzettek munkába állását is koordinálják.

Hallgassa meg!

Végül felsőoktatási ösztöndíjakról szólunk. Közeleg a Campus Mundi nemzetközi ösztöndíjra való jelentkezési határidő. A Kormány által is támogatott, 2016-ban elindult program keretében több ezer egyetemista tölthet el néhány hónapot álmai országában.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth, február 14., Szerda, 9.00

Szerkesztő: Kuti-Hajdufi Eszter
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább