A Dal 2018

Szombaton végleges lesz A Dal 2018 döntős mezőnye

Második elődöntőjéhez érkezett a dalválasztó-show
 

Dánielfy Gergely, Heincz Gábor BIGA, a Leander Kills és Süle Zsolt már bejutott A Dal döntőjébe, február 17-én pedig kiderül, hogy melyik négy produkció csatlakozik hozzájuk. A Dal második elődöntője február 17-én lesz látható a Duna Televízióban és a Duna World csatornán. Magyarország legjobb dalát a február 24-i döntőben választja majd ki a közönség. A második elődöntőben kiderül az is, hogy a 30 induló közül kinek ítéli a zsűri A Dal 2018 Legjobb dalszövege díjat.

A második elődöntőben az alábbi előadók dalai versenyeznek:

AWS: Viszlát nyár
Ceasefire X: Satellites
Horváth Cintia & Balogh Tomi: Journey (Break Your Chains)
Horváth Tamás: Meggyfa
Király Viktor: Budapest Girl
Odett: Aranyhal
Szőke Nikoletta, Kökény Attila, Szakcsi Lakatos Róbert: Életre kel
Vastag Tamás: Ne hagyj reményt
yesyes: I let you run away

A közönség idén újra online szavazáson döntheti el, hogy melyik feldolgozás kapja A Dal 2018 Akusztik fődíját. A nyertes a Petőfi Akusztik jóvoltából 52 perces önálló koncertlehetőséget kap, amit rögzít és műsorára tűz a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV. Az akusztikus feldolgozások elérhetőek A Dal 2018 hivatalos oldalán. Szavazni adal.hu „Akusztik” menüpontjában február 21., szerda 24.00 óráig lehet.

A Dal 2018 folyamatosan frissülő weboldalán (adal.hu) rengeteg extra tartalom, videó és cikk érhető el a műsorról, A Dal után közvetlenül A Dal Kulissza következik, ahol az előadók és a zsűri is számtalan érdekességgel szolgál majd a produkciókról.

A közmédia hetedik dalválasztó showjának zsűrijében tudhatjuk továbbra is Frenreisz Károlyt, az LGT és a Skorpió zenekarok alapító tagját, Kossuth-díjas rockzenészt, aki most is izgatottan várja, hogy mivel rukkolnak elő a fiatal előadók és zeneszerzők, valamint Both Miklóst, Fonogram- és Budai-díjas zeneszerzőt, népzenegyűjtőt. Az ítészek között lesz Schell Judit, Jászai Mari-díjas színésznő, Érdemes művész, aki egyaránt ismerős lehet a színpadról, a mozivászonról és a televízió képernyőjéről, valamint Mező Misi a Magna Cum Laude énekes-gitárosa, aki vallja, hogy a legfontosabb az ének, a zene és a szöveg egysége, a produkció így alkot kerek egészet.
A Duna és Duna World nézői szombatonként 20.30 órakor Rátonyi Krisztával és Fehérvári Gábor Alfréddel kereshetik majd tovább együtt Magyarország legjobb dalát.

Kapcsolódó Hírek