Napközben: házasság hete

A február 13-i adás tartalmából
 

A vashiányos vérszegénység a leggyakoribb betegség a világon. Sokszor alakul ki gyermekeknél, várandós nőknél. A vegetáriánusok között is általánosnak számít a kórkép, mert a legtöbb vasat a húsokból nyerjük. Felszívódási zavar is állhat a háttérben, amely lisztérzékenységből vagy helicobacter baktérium okozta gyulladásból is fakadhat. A kezelés is attól függően változik, mi áll a kórkép mögött. Utánajárunk, hogyan lehet megelőzni a vashiányt.

Hallgassa meg!

Bár már február közepe van, sokan még mindig elindulnak és a hófödte csúcsok felé veszik az irányt. A legnépszerűbb úti cél még mindig Ausztria; Franciaországban és Olaszországban általában a hosszabb és költségesebb síelést választók töltik szabadságukat. Biztosítás, biztosítás, biztosítás – nem győzzük hangsúlyozni.

Hallgassa meg!

Két napja kezdődött és a hét végéig tart a Házasság hete; az idei arcokkal, Zámbori Somával és Fazekas Ritával is találkozhatnak holnap. Végignézünk a programokon és beszélünk a rendezvények céljáról is.

Hallgassa meg!

Nemrég kapták meg a diákok a félévi bizonyítványukat; a Napközben utolsó fél órájában arra keressük a választ, vajon az iskolai teljesítmény milyen összefüggésben van a későbbi boldogulással vagy sikerességgel. És mit tegyen a szülő, hogy több esélyt adjon gyermekének?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth, február 13., kedd, 9.00

Szerkesztő: Süveges Gergő
Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább