×

Túl az Óperencián - Pankotay Ygor és Goztola Krisztina - 7. hét

A február 12. és február 18. közötti tartalomból
 

PANKOTAY YGOR 2012-ben a „A Magyar Színművészet Nyugati-Parti Nagykövete” elismerő címet kapott az amerikai magyarság körében kifejtett kulturális szervező és értékteremtő munkájáért, számos zenés produkcióban való közreműködésért, rendezésért – Dr. Kálmán László, Magyarország Los Angelesi Főkonzuljától. Pankotay Ygor kiváló tenorhangja felcsendült már – többek között – Ausztria, Németország, Svájc, Szerbia, Luxemburg, Olaszország, Japán, Kanada és az Egyesült Államok színpadain, de a hazai közönség is találkozhatott vele a Budapesti Operettszínház és a Madách Színház előadásaiban.2000-ben debütált tenor főszerepben német nyelven Düsseldorfban, Kálmán Imre: Csárdáskirálynőjében.
2007-ben Strauss: Denevérjének egyik főszerepét, Alfrédot énekelte Tokyoban.
2012-ben ás 2013-ban Kálmán: Marica grófnőjének tenor főszerepét énekelte Los Angelesben és San Franciscoban..2017-től a Budapest-Párizs központú Jona Films Paris művészeti igazgatója.

GOZTOLA KRISZTINA pályáját zenés színésznőként kezdte, majd Londonban és Los Angelesben tanult filmszínészetet.A Painkiller Jane cimű amerikai sorozatot követően, folyamatosan főszerepeket játszik nemzetközi filmes produkciókban és színházakban.
2017-ben világszerte több millióan látták a mozikban a HHHH – Himmler agyát Heydrichnek hívják cimű amerikai-francia -angol-belga történelmi akcióthrillert, amelyben a Jason Clarke által alakított német tiszt szeretőjét alakította.
A négy nyelven – angolul, franciául, olaszul és magyarul – kitűnően beszélő művész, már jó ideje a külföldön legtöbbet foglalkoztatott magyar színésznő. Forgatott már Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban és az Egyesült Államokban.
2015-ben első magyar prózai színésznőként kapott meghívást, hogy francia nyelven főszerepet játsszon a világ legrangosabb és legnagyobb színházi seregszemléjén, az Avignoni Színházi Fesztiválon. Matei Visniec: Du sexe de la femme comme champ de bataille című kétszemélyes drámáját – amely a délszláv háború idején játszódik – Tournesol díjra jelölték és megkapta a második legjobb előadásnak járó elismerést, több mint 1200 produkció közül.
2017-ben megalapította a Budapest-Párizs központú, produkciós irodáját, a Jona Films Paris-t.
A produkciós cég első alkotásának, a Les recherches continuent-nek egyik főszereplője és producere volt. A francia-magyar koprodukcióban készült kisjátékfilmet Párizsban forgatták, francia nyelven, francia színészekkel, Clayton Burkhart amerikai rendezővel.
Goztola Krisztina, aki eddig olyan világsztárokkal dolgozott, mint az Oscar-dijra jelölt Rosamund Pike, Jason Clarke, Mia Wasikowska, Jack O”Nnell, Jack Raynor, Kristanna Locken – idehaza olyan sorozatokban volt látható, mint az Életképek, Hacktion, Tűzvonalban.
A színházi közönség legutoljára a budapesti Játékszínben találkozhatott vele Lukács Sándor partnereként, Gene Stone – Ray Cooney: Mért nem marad reggelire című vígjátékában.
2018-as zenés pódiumestjének címe: Két szív – egy ritmusban, melyet párjával, Pankotay Ygor színművész-rendezővel közösen játszik.
2018-tól az SOS Gyermekfalu Kecskemét felkérte a tehetséges gyermekek mentorának.

Várjuk Önöket szeretettel.

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább