×

Egyéb

Napközben: Konferenciasorozat a klímaváltozásról

A február 6-i adás tartalmából
 

Egy Baranya megyei szarvasmarha-termékeket előállító üzemben tartottak ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrei, ahol közel egy tonna penészes, érlelés alatt lévő húst találtak. Tegnap a villamoson hallgattam eladólányokat, hogy hogyan mossák a nyálkás romlott virslit, hogy eladható legyen. Szinte hihetetlen, hogy van még ilyen, hiszen annyit beszélünk róla, számtalan ellenőrzés van, miért fordulhat mégis elő? Honnan tudhatom a hentesnél, hogy mi járt le, miről kapargatták le a penészt? Kérhetem-e az eladótól a eredetéről, szavatosságáról az igazolólapot, vagy akár pecsétet? Meddig jó a virsli, ha már a rányomott dátum szerint lejárt?
Az ügyben megszólal:
dr. Pleva György, NÉBIH élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója
Éder Tamás, Hússzövetség elnöke

Egy év alatt 30 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma a KSH most kiadott adatai szerint, de aki elveszti a munkáját, annak így is átlagosan jóval több, mint egy évig tart, hogy új állást találjon. Mi az oka annak, hogy valaki nem talál állást, amikor komoly munkaerőhiány van? Hogyan alakult a mobilitásunk, az átképzési hajlandóságunk az elmúlt időszakban? Mely területeken nőtt a munkaerőhiány? Hol sikerült több képzett szakembert találni?
Az témában megszólal:
Csaposs Noémi, Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének elnöke
Baráth András, Gerilla Önéletrajz műhely vezetője
Martis István, Profession.hu értékesítési igazgatója

A klímaváltozás mára mindenki számára ismert tény, amely fokozatosan egyre inkább a figyelem középpontjába kerül. A fenti gondolatoktól vezérelve született az a felismerés, hogy szükség van egy olyan konferenciasorozatra, amely a társadalom és a helyi közösségek szemszögéből tekinti át a problémákat, a magyarországi és a globális helyzetet, ezzel megmutatva, miként készülhetünk fel a klímaváltozás hatásaira.
Karcag Város Önkormányzata, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Dipol Csoport „Alkalmazkodj okosan!” – címmel tartott konferenciát.
Milyen látható jelei vannak már ma a klímaváltozásnak Magyarországon? Hogyan érinthetik a vízellátási problémák a hétköznapi fogyasztót? Kinek és hogyan kell alkalmazkodnia?

A magyar párok ötöde szembesül vele, hogy a gyerek fogantatása nehézségekbe ütközik, esetleg meghiúsul, de miért találkozunk egyre több meddő kapcsolattal? A fogantatásnak lehetnek egészségügyi, de lelki akadályai is. Mit tehet egy pár az anyaságért, apaságért? Mikor kell pszichológus, mikor orvos segítsége?
A témában megszólal:
Roboz Zsóka, mediátor, tréner, meddő párokkal foglalkozik
Sipos Miklós, Forgács Intézet igazgató-helyettese ​

IDE KATTINTVA vissza tudják hallgatni a teljes adást! >>>

Napközben – Kossuth, február 6., kedd, 9.00

Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán
Szerkesztő: Horváth Ágnes

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább