A Dal 2018

Eldőlt kik versenyeznek A Dal 2018 első elődöntőjében

A három válogatóból tizennyolcan kerültek be a két elődöntőbe, amelyek február 10-én és 17-én lesznek láthatóak a Duna Televízióban és a Duna World-ön. A két adásból 4-4 dal jut tovább a február 24-i döntőbe, és közülük kerül majd ki A Dal 2018 nyertese, így eldől, kié lesz Magyarország legjobb dala. Az első elődöntőben pedig kiderül, hogy a 30 induló közül ki lesz A Dal 2018 Felfedezettje.
 

Az első elődöntőben az alábbi előadók dalai versenyeznek:
Dánielfy Gergely: Azt mondtad
Gulyás Roland: H Y P N O T I Z E D
Ham ko ham: Bármerre jársz
Heincz Gábor BIGA: Good Vibez
Knoll Gabi: Nobody To Die For
Leander Kills: Nem szól harang
Maszkura és a Tücsökraj: Nagybetűs szavak
SativuS: Lusta lány
Süle Zsolt: Zöld a május

A közönség idén újra online szavazáson döntheti el, hogy melyik feldolgozás kapja A Dal 2018 Akusztik fődíját. A nyertes a Petőfi Akusztik jóvoltából 52 perces önálló koncertlehetőséget kap, amit rögzít és műsorára tűz a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV. Az akusztikus feldolgozások már elérhetőek A Dal 2018 hivatalos oldalán. Szavazni a dal.hu „Akusztik” menüpontjában február 21., szerda 24.00 óráig lehet.

A Dal 2018 folyamatosan frissülő weboldalán (adal.hu) rengeteg extra tartalom, videó és cikk érhető el a műsorról, A Dal után közvetlenül A Dal Kulissza következik, ahol az előadók és a zsűri is számtalan érdekességgel szolgál majd a produkciókról.

A közmédia hetedik dalválasztó showjának zsűrijében tudhatjuk továbbra is Frenreisz Károlyt, az LGT és a Skorpió zenekarok alapító tagját, Kossuth-díjas rockzenészt, aki most is izgatottan várja, hogy mivel rukkolnak elő a fiatal előadók és zeneszerzők, valamint Both Miklóst, Fonogram- és Budai-díjas zeneszerzőt, népzenegyűjtőt. Az ítészek között lesz Schell Judit, Jászai Mari-díjas színésznő, Érdemes művész, aki egyaránt ismerős lehet a színpadról, a mozivászonról és a televízió képernyőjéről, valamint Mező Misi a Magna Cum Laude énekes-gitárosa, aki vallja, hogy a legfontosabb az ének, a zene és a szöveg egysége, a produkció így alkot kerek egészet.
A Duna és Duna World nézői szombatonként 20.30 órakor Rátonyi Krisztával és Fehérvári Gábor Alfréddel kereshetik majd tovább együtt Magyarország legjobb dalát.

Kapcsolódó Hírek