Vasárnapi újság: Béremelés az egészségügyben

A február 4-i adás tartalmából
 

Béremelés az egészségügyben. Az őszre ígért korrekciót a nemzetgazdasági miniszter szerint azért lehetett előre hozni, mert ezt a költségvetés helyzete lehetővé teszi. Varga Mihály a Vasárnapi újságban szól az állami és a magánszférában történt reálkereset növekedés okairól és az időnként tapasztalható munkaerő hiány megszüntetésének lehetőségéről is.

Hallgassa meg!

Mire jó az ENSZ? Az alkotmányjogász véleménye szerint a nemzetközi szervezet lassanként ugyanazt a baloldali-liberális politikát kezdi érvényesíteni, ami Brüsszelt és George Soros céljait jellemzi. A migránsügyben készülő globális terv hazánk érdekeivel ellentétes, így nem lehetetlen, hogy Magyarország ne vegyen részt annak vitájában. ifj. Lomnici Zoltán szerint ha ez a politika nem változik, végül megtörténhet, hogy az elit akaratával szemben a polgárok akarata kényszeríti ki a változtatást.

Hallgassa meg!

Egy liberális, aki nem támadja Magyarországot. Az 1969 óta Nagy-Britanniában élő szociológus megelégelte a magyarokat és a magyar kormányt érő nemtelen és igaztalan támadásokat és Célkeresztben Magyarország címmel angol nyelvű kötetben védte meg Orbán Viktor és kormánya tevékenységét. Frank Füredi szerint a támadások oka, hogy a nyugat megretten azoktól, akik önálló véleményt formálnak és azt képviselik is.

Hallgassa meg!

Impexek. Milyen hírszerzési feladatokat láttak el a szocialista i,port-export vállalatok és hogyan játszották ki az úgynevezett kokom-listákat vegyesvállalatok segítségével? Miként lehetett saját zsebre dolgozni és hogyan csapolták meg a vezető elvtársak a nemzetközi munkásmozgalom támogatására szánt pénzügyi csatornákat? Borvendég Zsuzsanna az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának kutatója kötetbe foglalta az erről fellelhető dokumentumokat.

Hallgassa meg!

Az áruló hős. Görgey Arthur nem tartotta magát tehetséges hadvezérnek, a valóság azonban ellentmond önképének. A hadtörténész szerint nélküle talán már 1 évvel korábban véget ért volna a szabadságharc. A hosszú időn át árulóként megbélyegzett hadfi születésének 200. évfordulóján ideje leszámolni ezzel a hamis állítással és elismerni a haza szabadságáért harcoló katona érdemeit.

Hallgassa meg!

Díjazottak. Kik is azok a szellemi honvédők? A 2017-es évben a szellemi honvédő díj jutalmazottjai a Gazeta Polska klubok, Barsi Balás ferences rendi szerzetes és Lengyel Attila a CÖF Klub Miskolc vezetője. Az elismerésben részesülteket küldetésük gyökereiről is kérdezzük.

Hallgassa meg!

A politizáló egyház. Kiss Rigó László Szeged-csanádi megyéspüspök természetesnek, sőt kötelezőnek tartja, hogy véleményt formáljanak a nemzetet érintő kérdésekben, bár azokat a hívő embereket sem marasztalják el, akik valamilyen személyes okból nem a nemzeti érdekeket képviselő erőkre szavaznak.

Hallgassa meg!

Vasárnapi újság – Kossuth – február 4., vasárnap, 6:00

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább