Egyéb

Napközben: Formázz szívet!

A február 1-i adás tartalmából
 

Az energiavilág „Oscar-díjaként” emlegetett Energy Globe Award díj 1999-ben indult el, mára pedig a fenntarthatóság egyik legrangosabb nemzetközi eseményévé vált.
A 177 országban zajló díj nemzeti nyertesei versenyeznek a nemzetközi döntőben, amelyet a nonprofit Energy Globe Alapítvány hírességek és elismert nemzetközi szakértők részvételével rendez meg. 2016 őszén először Magyarország is bekapcsolódhatott a nemzetközi Energy Globe Award programba, ugyanis hazánkban is elindult az Energy Globe Magyarország díj az E.ON támogatásával. A díjra 2017-ben már 6 kategóriában nevezhetnek azok a személyek és szervezetek (vállalatok, önkormányzatok, oktatási szervezetek stb.), akik sikeres kezdeményezést valósítottak meg a fenntarthatóság, energia- vagy környezettudatosság
jegyében. A 2018-as szavazás adásunkkal szinte egy időben indul…
Riporter: Varga Tünde

A gyermekvédelmi rendszer megújítását szolgálja a nevelőszülők részére kidolgozott, tavaly tavasszal indított központi oktatási program. A 240 órás, kilenc hónapon át tartó, a résztvevők számára ingyenes első képzések tavaly decemberben zárultak le. Mik a tapasztalatok? Mennyi a jelentkező? Ki és hogyan lehet nevelőszülő és melyek a képzés legfontosabb elemei? A tapasztalatok egyébként azt mutatják, hogy az ország keleti felén “jelentősen fejlettebb” a nevelőszülői hálózat, szemben a budapesti vagy nyugat-magyarországi régiókkal, ezért elsősorban ezeken a területeken van szükség a hálózat bővítésére.
Riporter: Varga Tünde
Vendégek: Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár
Fülöpné Andrékó Klára, Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság mt., nevelési tanácsadó

Formázz szívet! – és küldd el nekünk! Ezzel a szlogennel ösztönöz az Országos Vérellátó Hálózat a véradás népszerűsítésére. Február 14-ig lehet feltölteni baráti társaságok, csoportok szívet formáló fotóit, melyekre Valentin nap után egy hétig lehet gyűjteni a lájkokat. A legtöbb lájk összegyűjtői ajándékban részesülnek. A kampány lényege hogy a közösségi médián keresztül megszólítsa a fiatalokat.
Riporter: Bicskei Bea
Vendégek:
– Dr. Drexler Donát, Országos Vérellátó Szolg. főigazgató
– Babocsai Ádám reklámpszichológus

Cigány pasztoráció a digitális világ eszközeivel? Online cigány rádiót indít a Mária Rádió.
Riporter: Pilisy Csenge
Vendég:
Olah Anita – MÁRIA Rádió
Prontvai Vera – MÁRIA Rádió

IDE KATTINTVA VISSZAHALLGATHATJA AZ ADÁST!

Napközben – Kossuth –  február 1., szerda, 9.00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Czifra Szilvia – Varga Tünde 

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább