Egyéb

Napközben: pszichiátriai zavarok serdülőkorban

A január 31-i adás tartalmából
 

Pszichiátriai zavarok serdülőkorban: A WHO adatai alapján a pszichiátriai zavarok gyakorisága korábban soha nem látott módon emelkedik, a mentális zavarok óriási terhet jelentenek társadalmi és gazdasági értelemben egyaránt, ráadásul legalább 70%-a a gyermek- és serdülőkorban kezdődik, így szülők sokasága is érintetté válik, ami meghatványozza a problémát.
Milyen a korszerű pszichiátriai ellátás, hol a kapcsolat a mentális zavarok és a személyiségfejlődés között, számít-e a korai beavatkozás?

Ingatlanforgalmazás új, eredményesebb üzleti modell alapján való megszervezése, kóklerek, spekulánsok kizárása, tisztességes irodák előnyhöz juttatása és mindenekelőtt a vevők, eladók, bérbeadók, bérlők teljes körű, színvonalas kiszolgálása – ez a célja a hazai ingatlan szövetségnek. Mit kell megváltoztatni a rendszer működése érdekében?

Ne dőlj be! – Elindult a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt
Cyberbullying, happy slapping, dizájner drogok – ezek a legújabb veszélyek, de emellett ugyanúgy jelen vannak a lopások, verekedések, erőszakos cselekmények a fiatalok körében. A diákok szereplői lehetnek akár elkövetőként, akár áldozatként ezeknek a bűneseteknek. A DUE Médiahálózat, a diákújságíró egyesület ma induló bűnmegelőzési vetélkedője, a „Ne dőlj be!”, játékos formában hívja fel a figyelmet a korosztályt érintő veszélyekre és a megoldási lehetőségekre.

Étrend-kiegészítő program a patikákban: Februártól elindul a biztonságos étrend-kiegészítő program a patikákban, így a jövőben a program védjegyével ellátott gyógyszertárakban megvásárolt termékekről tudhatja a fogyasztó, hogy megfelelőek és biztonságosak. A két éve elindult szakmai egyeztetés eredményeként a gyártó és forgalmazó cégek is részt vesznek a tudatos fogyasztás ösztönzésében.

Napközben – Kossuth január 31., szerda, 9.00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Kuti-Hajdufy Eszter 

Ide kattintva visszahallgathatja az adást >>>

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább